10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

26.11.2020 / 17:17 BiH - Predizborna kampanja

Mladost i znanje Koalicije za Mostar, garant su uspjeha

Kandidati Koalicije za Mostar 2020 nastavljaju sa predizbornim aktivnostima. Danas su se predstavili građanima Zalika.

U ovom dijelu grada je podijeljen provotivni materijal i sa građanima razgovarano o predstojećim lokalnim izborima u Mostaru. 

Anesa Mešić, kandidatkinja Koalicije na gradskoj listi za Gradsko vijeće Mostara, istakla je da građani Zalika najbolje poznaju probleme sa kojima se susreću i dodala: “Rođena sam ovdje. Često čujemo i kažemo: možeš otići iz Mostara, ali Mostar ne može iz tebe, a isto se može primijeniti na Zalik - možeš ti iz Zalika, ali Zalik neće iz tebe. Obično kažu da je jedan čovjek pametan, ali pet ili deset njih je puno pametnije, a to je upravo ono što smo ponudili formiranjem Koalicije. Okupljajući mlade ljude, okupili smo znanje i time pokazujemo da znamo, možemo i hoćemo bolje.” 

Kandidatkinja Mešić istakla je da je dobro upoznata sa problemima naselja Zalik i navela neke od njih.

“Najveći problemi su: pješački prelaz koji nije adekvatno postavljen i deponovanje otpada na području Sjevernog logora. Uz to, da bi se poboljšao život u ovom naselju, potrebno je voćarima, koji prodaju povrće i voće na ulici u Zaliku, obezbijediti uslove za rad dostojne čovjeka jer su to ljudi koji radeći na taj način prehranjuju svoje porodice. Pozivam građane da 20. decembra izađu na izbore i izaberu najbolje kandidate. Mostar zaslužuje i može puno bolje”, zaključila je Mešić.

Sulejman Tanović, kandidat Koalicije za Mostar 2020, na gradskoj listi za Gradsko vijeće Mostara, rekao je kako su ovo historijski izbori za Mostar.

„Nakon 12 godina održat će se lokalni izbori u Mostaru. Apelujem na građane da u što većem broju izađu na glasanje i na taj način onemoguće da Mostar i dalje označavaju kao grad slučaj. Mostar to ne zaslužuje. Mostar zaslužuje mnogo više, njegovi građani zaslužuju više“, istakao je Tanović i dodao kako će nakon izbora budući vijećnici Koalicije za Mostar 2020 u Gradskom vijeću krenuti u bržu realizaciju projekata koji su kočili privredni razvoj i izgradnju infarstrukture, kao i projekata kulture. 

Tanović je naglasio da je proteklih godina u Zaliku ipak napravljen određeni pomak; izgrađena je nova škola, sportski i tržni centar. 

„U Mjesnoj zajednici Zalik autobuska stajališta nisu uređena na adekvatan način zbog čeg se stvara gužva u saobraćaju. To je problem koji se mora riješiti. Predložit ćemo i izgradnju zatvorene pijace“, rekao je Tanović.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo