7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

26.11.2020 / 12:57 BiH - Uručena donacija

BH Telecom: Kantonalnoj bolnici Goražde 28.800 KM za hemodijalizni aparat

BH Telecom: Kantonalnoj bolnici Goražde 28.800 KM za hemodijalizni aparat
Foto: Fena / Vijesti.ba
Kompanija BH Telecom uručila je Kantonalnoj bolnici Goražde donaciju od 28.800 KM, za nabavku jednog hemodijaliznog aparata.

Direktorica Kantonalne bolnice Goražde Nermina Kamenica zahvalna je za donaciji ali i za saradnju koja je s kompanijom BH Telecom potvrđena nebrojeno puta.

- Osim podrške kroz donacije, ne možemo zaboraviti ni pomoć i podršku u procesima obnove koju BH Telecom pruža Kantonalnoj bolnici Goražde i cijelom Bosansko-podrinjskom kantonu. U toku je tenderska procedura za nabavku hemodijaliznog aparata, a kupovinom tog aparata u Kantonalnoj bolnici Goražde će značajno biti poboljšan i unaprijeđen rad u dijaliznom centru čija je izgradnja u toku. Otvaranje dijaliznog centra pri Kantonalnoj bolnici Goražde i nabavka hemodijaliznog aparata uveliko će biti od pomoći, kako pacijentima koji svakodnevno putuju za Sarajevo, tako i za cijeli Kanton - izjavila je direktorica Kamenica.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman istakao je da je kompanija BH Telecom u prvim danima pandemije korona virusa hitno reagirala i donirala milion KM kantonalnim i općim bolnicama, za nabavku potrebne medicinske opreme. Podrška tu, kaže, nije stala.

- Jedna od bolnica kojoj je uručena donacija u iznosu od 200.000 KM je i Kantonalna bolnica Goražde. Oni su tu donaciju iskoristili za nabavku jednog sanitetskog vozila, deset pacijent monitora, anesteziološkog aparata, defribilatora, hirurškog abdominalnog seta i druge potrebne opreme koja je bila neophodna za rad bolnice i adekvatnu brigu o pacijentima. I dalje nastojimo pružiti podršku, koliko možemo. Nadam se da će i ova donacija i nabavka potrebnog aparata pomoći pacijentima u Bosansko-podrinjskom kantonu i olakšati njihovo liječenje - rekao je Kahriman, saopćio je BH Telecom d.d. Sarajevo.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo