2°C
Mostar 5°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

26.11.2020 / 12:40 BiH - Općina Novo Sarajevo

"Klizno" radno vrijeme uz pridržavanje epidemioloških mjera

"Klizno" radno vrijeme uz pridržavanje epidemioloških mjera
Foto: Vijesti.ba

Općina Novo Sarajevo poduzela je sve što je u njenoj mogućnosti da rad općinskih službi organizira na način da se redovne aktivnosti kontinuirano provode uz provođenje svih propisanih higijensko - epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja svih građana, a i službenika od širenja virusa Covid-19.

S tim u vezi, a u skladu sa preporukama i odlukama Federalnog kriznog štaba, u Općini Novo Sarajevo se primjenjuje tzv. "klizno" radno vrijeme od 07.30 do 15.30 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, dok rad sa strankama u Šalter sali i Matičnom uredu Općine je do 17.30 sati, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo uzrokovanu širenjem koronavirusa u Šalter sali i dalje radi po jedan službenik na prijemu podnesaka i u matičnom uredu, dok dva službenika rade na ovjeri dokumenata. Ulaz u šalter salu je omogućen u manjim grupama, od po 10 stranaka najviše, kojima se na ulazu mjeri tjelesna temperatura i dezinfikuju ruke. Svi službenici i građani dužni su nositi zaštitne maske.

Općina Novo Sarajevo poziva sve građane na strpljenje i razumijevanje jer su zdravlje i zaštita stanovništva  najbitniji i uvijek na prvom mjestu, navodi se u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo