2°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

26.11.2020 / 09:31 Kultura - BNP Zenica

Veliko interesovanje za predstavu "Mladi u doba korone"

Veliko interesovanje za predstavu "Mladi u doba korone"
Foto: FENA

Predstava "Mladi u doba korone" koja je premijeru imala početkom novembra u Zenici i Sarajevu, ponovo je na repertoaru BNP-a Zenica i to u dva termina, subotu 28. novembar i utorak, 01. decembar.

Veliko je interesovanje za predstavu, a karte za izvođenje u subotu već su rasprodate.

Radi se o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i BNP-a Zenica koji je ralizovan uz  podršku Instituta za razvoj mladih KULT. Režiju potpisuje Lana Delić, dok je autor teksta Mirza Begović.

- Predstava "Mladi u doba korone" spoj je glume, muzike i plesa, a tekst je nastajao u samom  procesu  kreiranja komada i to na osnovu ispovijesti samih aktera – navodi se.

Autorsku  muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

"Mladi u doba korone" otvoreno govori o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID 19 te na specifičan, tragičan i duhovit način analizira i pozitivne i negativne aspekte izolacije s posebnim osvrtom na mlade ljude.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić.

- Karte po cijeni od 5 KM, moguće je kupiti u marketing službi BNP-a Zenica, svakim radnim danom. Rezervacije je moguće izvršiti i porukom na našoj zvaničnoj fb stranici  VIDEO - navodi Studio Teatar.   

(Vijesti.ba / FENA)                                                                                            

Izdvajamo