8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

26.11.2020 / 09:24 BiH - 25. novembar

Svečano obilježen Dan državnosti u Vogošći

Svečano obilježen Dan državnosti u Vogošći
Foto: FENA

Općina Vogošća je svečano obilježila 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz kabineta općinskog načelnika.

Na spomen-obilježja u centralnom dijelu Vogošće položeno je cvijeće, što su učinile delegacije Općine i boračkih udruženja. Ovo obilježavanje organizovano je u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama.

Govoreći prisutnima, općinski načelnik Edin Smajić je napomenuo da su zastave visoko istaknute, da se bosanskohercegovačke patriote okupljaju širom zemlje i obilježavaju praznik, ali da ima i onih koji ne vole Bosnu i Hercegovinu, a dobre žive od Bosne i Hercegovine pa su čak i u prilici da upravljaju procesima u njoj. Istakao je da se protiv takvih može boriti jedino ustrajnim radom i ispunjavanjem svakodnevnih zadataka kako bismo Bosnu i Hercegovinu učinili još boljom.

U organizaciji Udruženja antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata 1941.-1945. Vogošća, istim povodom održana je manifestacija pored spomenika i spomen-kosturnice Džindino brdo.

Obilježavanju je pristvovao dozvoljeni broj delegacija, predstavnika ovog udruženja iz Vogošće i drugih općina Kantona Sarajevo, te predstavnici i gosti iz političkog i javnog života.

Uoči Dana državnosti, u Vogošći je održana tribina o temi „U susret Danu državnosti“. Predavač je bio profesor historije i geografije Hajrudin Mešić.

Svečanosti upriličene povodom Dana državnosti okončane su tradicionalnim turnirom u odbojci.     

(Vijesti.ba / FENA)              

Izdvajamo