11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

25.11.2020 / 11:08 Regija - Tragedija u Zemunu

Srbija: Dječak preminuo nakon teške povrede u autobusu

Srbija: Dječak preminuo nakon teške povrede u autobusu
Foto: Arhiv
Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" izrazilo je duboku sućut povodom tragične smrti dječaka koji je zadobio teške povrede u nesreći u autobusu na liniji 18 u utorak večer u Zemunu.

Kako se navodi na web stranici ovoga komunalnog preduzeća, nesreća u kojoj je stradao dječak dogodila se "pod još nerazjašnjenim okolnostima u utorak večer, u 18.19 sati, na stajalištu "Bosanska", u Prvomajskoj ulici u Zemunu i to na zadnjim vratima autobusa".

"Svjesni smo da je mladi život zauvijek izgubljen i spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su sudjelovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost. Da bi tragedija bila veća, vozač o ovom nesretnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije vidio, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila. Nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila. Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo", navodi se u saopćenju.

Preduzeće je započelo  istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendiran.

Dječak je, prema navodima beogradskih medija, ispao iz autobusa kada su se zadnja vrata zatvorila i zakačila mu nogu, nakon čega je glavom udario o asfalt.

Hitna pomoć je dobila poziv u 18.21 sati i dijete je prevezeno u bolnicu gdje je ubrzo od zadobivenih povreda preminulo, javlja Beta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo