7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

25.11.2020 / 09:49 Politika - Član Predsjedništva BiH

Džaferović o raspravi na UN: Podrška putu kojim mi idemo

Džaferović o raspravi na UN: Podrška putu kojim mi idemo
Šefik Džaferović / Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je na obilježavanju Dan državnosti BiH poručio kako se i danas borimo sa snagama koje imaju otpor prema tome da imamo državu koja će funkcionirati u jedinstvu i u različitostima, i da svi skupa gradimo i čuvamo našu domovinu.

“Ja im s ovog mjesta poručujem tim retrogradnim snagama da ćemo mi uspjeti, jer ovo što mi radimo je civilizacijski put, a ono što rade te retrogradne snage na podjelama su anticivilizacijski postupci. I to neće proći”, smatra on.

On je istakao kako smo sinoć imali priliku da gledamo to u Vijeću sigurnosti UN-a.

“Sinoć je svijet još jednom imao priliku da vidi s kakvim snagama se mi suočavamo ovdje u BiH. Sinoćne poruke i podrška koje su dali članovi Vijeća sigurnosti UN-a su poruke stabilnosti i mira izgradnje jednog normalnog civiizacijskog puta kojim mi idemo”, kaže Džaferović.

Izrazio je uvjerenost da će doći dan kada će svi članovi Predsjedništva obilježavati ovaj dan.

“Potpuno je neprihvatljivo da ovdje nisu sva tri člana Predsjedništva, ali sam uvjeren da će doći taj dan. Ovo što danas rade Dodik i drugi predstavnici iz RS-a je protuzakonito. Ovaj dan priznaje cijeli svijet, mi smo dobili i čestitiku predsjednika SAD-a i mnogih drugih”, zaključio je Šefik Džaferović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo