9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

24.11.2020 / 21:41 Fudbal - Incident na treningu

Schalke objavio da raskida ugovor sa Vedadom Ibiševićem

Schalke objavio da raskida ugovor sa Vedadom Ibiševićem

Vedad Ibišević će definitivno izvući deblji kraj nakon sukoba s pomoćnim trenerom Schalkea 04, Naldom.

Kako je večeras saopštio klub iz Gelzekirhena, s bivšim reprezentativcem BiH bit će raskinut ugovor krajem ove godine.

Podsjetimo, njemački mediji su javili kako je došlo je do naguravanja između Ibiševića i Nalda na treningu, a veći incident su spriječili saigrači.

Trening je potom prekinut, a sve je počelo nakon što se 38-godišnji Naldo derao na dvije godine mlađeg Ibiševića i njegove saigrače.

“I Vedad i mi imali smo različita očekivanja od njegovog igranja za Schalke 04. S naše tačke gledišta, sada je bolje prekinuti saradnju i razići se u dobrim odnosima. Vedada poznajem i cijenim već dugi niz godina – i kao igrača i kao osobu. Nažalost, ovdje nije išlo baš najbolje, kako smo obećali jedni drugima. Izričito bih naglasio da emocionalni ispad na treningu prošle sedmice nema apsolutno nikakve veze s ovom odlukom – tako nešto se događa u fudbalu”, kaže direktor sporta i komunikacija Schalkea Jochen Schneider, ali malo je onih koji vjeruju da ovu odluku zapravo nije izazvao pomenuti sukob.

Nogometaši ekipe iz Gelzenkirhena, podsjetimo, već 24 utakmice ne znaju za pobjedu u Bundesligi, a prethodnog vikenda su poraženi od Wolfsburga (2:0).


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo