3°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 7°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

24.11.2020 / 10:21 Politika - Upućena inicijativa

SDP traži da Banja Luka nazove ulicu po Mustafi Nadareviću

SDP traži da Banja Luka nazove ulicu po Mustafi Nadareviću
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Gradske organizacije Socijaldemokratske partije BiH Banja Luka Vojin Mijatović uputio je pismo i inicijativu novoizabranom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću u kojem traži da prva njegova odluka bude određivanje ulice koja ce dobiti naziv po glumcu Mustafi Nadareviću.

U pismu Mijatović navodi se da je velika odgovornost voditi Banja Luku pogotovo usljed složenih političkih prilika te zdravstvene i ekonomske krize kojom je pogodena.

“Vaš rezultat i pobjeda je odluka građana Banja Luke te sam uvjeren da ćete biti u stanju da omogućite bolje uslove života našim sugrađanima koji su jasno rekli da žele promjene te povjerenje dali upravo vama. U gradskoj organizaciji SDP BiH ćete imati podršku i partnera za sve projekte i inicijative koje su u službi građana Banja Luke te Vam u tom kontekstu stojimo na raspolaganju.

Uz čestitke želim vam uputiti i jednu incijativu i molbu. Naime kao što sami znate preminuo je glumački doajen Mustafa Nadarević. Ova tužna vijest je potresla čitav region pa i našu zemlju. S tim u vezi zamolio bih Vas kao novog gradonačelnika da vaša prva inicijativa bude određivanje ulice u Banjoj luci koja bi dobila naziv po imenu glumačke legende i rođenog Banjalučanina Mustafe Nadarevića”, napisao je Mijatović.

Mijatović je dodao kako bi to bio gest kojim bi se naša Banja Luka na dostojanstven način oprostila i odužila ovom velikom čovjeku, ali također i jasna poruka svima da je Banja Luka dobila pravog gradonačelnika.

“Ovim bi poslali poruku da je moguće i mora drugačije, da je moguće i mora ljudski, da treba banjalučki! Uvjeren sam da ćete prihvatiti ovu inicijativu i pokazati veličinu i Vas i naše Banja Luke”, zaključio je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo