-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

23.11.2020 / 16:34 Regija - Na prelazu Gradina

Policija u Srbiji otkrila švercere zlatnih poluga

Policija u Srbiji otkrila švercere zlatnih poluga
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Carinici Srbije su na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, spriječili prekršaj vrijedan više od šest miliona dinara (51.000 evra), kada su zaplijenikli zlato i automobil "tojota" od dvojice švedskih državljana turske nacionalnosti.

Carini su spriječili pokušaj krijumčarenja tri zlatne poluge ukupne težine 300 grama, vrijednosti dva miliona dinara (17.000 evra), a zajedno sa vozilom, koje je takođe zadržano, vrijednost ovog prekršaja uvećava na preko šest miliona dinara.

Slučaj je otkriven kada je na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj na red za kontrolu stigao automobil "tojota rav" švedskih registarskih oznaka, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Njime su iz Švedske ka Turskoj putovala dvojica švedskih državljana turske nacionalnosti, a na pitanje šta imaju da prijave, obojica putnika su odgovorila da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, tokom detaljne kontrole, u džepu jakne koju je 30-godišnji vozač automobila imao na sebi pronađene su tri zlatne poluge najfinije čistoće ukupne težine 300 grama.

 


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo