3°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

23.11.2020 / 13:16 Politika - Sarajevo

Larson i Kafedžić istakli dobru saradnju s premijerom Nenadićem

Larson i Kafedžić istakli dobru saradnju s premijerom Nenadićem
Foto: Fena / Vijesti.ba
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić razgovarao je danas sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erduanom Kafedžićem i savjetnikom za borbu protiv korupcije u ovom uredu Ericom Larsonom.

Nenadić je informisao Kafedžića i Larsona o realizaciji ključnih ciljeva tokom mandata, od 3. marta ove godine do danas, i izazovima u vezi sa jačanjem kapaciteta Kantona Sarajevo u borbi protiv korupcije i jačanju kvaliteta usluga javnog sektora u KS.

Naglašena je važnost sistemskog i strateškog pristupa u borbi protiv korupcije, a na čemu je premijer Nenadić, i kao ministar pravde i uprave i danas kao premijer u Vladi KS, davao svoj puni doprinos, saopćeno je iz Press službe KS.

Kafedžić je pohvalio saradnju i podršku koju je premijer Nenadić pružao Uredu tokom svojih mandata u KS i skrenuo pažnju na ključne izazove i prioritete koji su trebaju realizirati kontinuirano i ubuduće.

Premijer Nenadić je dao punu podršku budućem radu ovog Ureda, kao i preporuke za unapređenje njegovog rada.

Larson je naglasio važnost borbe protiv korupcije u Bosni i Hercegovini, naglasio je prijateljstvo i podršku koju je Vlada Sjedinjenih Američkih Država uvijek pružala Bosni i Hercegovini, a posebno na konkretnim pitanjima sigurnosti i jačanja borbe protiv korupcije.

Zaključeno je da je jako važno da se borba protiv korupcije dešava na svim nivoima vlasti od općinskog, kantonalnog do državnog, kao i da ni jedan segment u tom sistemu ne smije biti izostavljen, saopćeno je.

Premijer Nenadić je najavio, do isteka mandata, nastavak dobre saradnje, pružanje dalje podrške, te stavio na raspolaganje sve svoje kapacitete isto kao i sam Ured i predstavnici američke administracije.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo