-3°C
Mostar 1°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

23.11.2020 / 09:54 Kultura - Potpredsjednica FBIH

Mahmutbegović: Nadarević ostavio neizbrisiv trag u kulturnom stvaralaštvu

Mahmutbegović: Nadarević ostavio neizbrisiv trag u kulturnom stvaralaštvu
Melika Mahmutbegović / Vijesti.ba
Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je, u povodu smrti istaknutog bosanskohercegovačkog glumca Mustafe Nadarevića, telegram saučešća njegovoj porodici i prijateljima te kulturnoj javnosti.

- S dubokom tugom primila sam vijest o smrti velikana našeg glumišta, Mustafe Nadarevića, velikog glumca i čovjeka. Otišao je jedan od najvećih glumaca, kojeg je dala Bosna i Hercegovina. Opus uloga po kojima ćemo ga pamtiti je uistinu impresivan, a pola stoljeća njegovog djelovanja ostavio je neizbrisiv trag u kulturi južnoslavenskog prostora.

Ono po čemu ćemo ga se posebno sjećati jeste činjenica da je bio izuzetno emotivno i umjetnički vezan za Bosnu i Hercegovinu. Potvrdio je to nebrojeno puta, pa i u najtežim trenutcima agresije na našu državu i opsade Sarajeva. Porodici, prijateljima, te kompletnoj kulturnoj javnosti Bosne i Hercegovine i regiona upućujem izraze najiskrenijeg saučešća - navodi se u pismu saučešća Melike Mahmutbegović, prenosi Služba za odnose s javnošću.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo