6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

22.11.2020 / 23:50 Fudbal - Sukob s Bajevićem

Misimović: Jedan takozvani Princ se ne bi trebao ponašati tako

Misimović: Jedan takozvani Princ se ne bi trebao ponašati tako

Na televiziji N1 se večeras u specijalnoj emisiji govorilo o bosanskohercegovačkom fudbalu u globalu, a u jednom dijelu je prikazana i izjava Zvjezdana Misimovića.

Misimović se osvrnuo na njegov (fizički) sukob sa selektorom Dušanom Bajevićem prije utakmice s Italijom, a iz njegove izjave se jasno može zaključiti da je do toga i došlo, iako je Bajević to demantovao na konferenciji poslije utakmice.

“Šta da kažem… To je prošlost. Samo ću reći da se jedan takozvani Princ ne bi trebao tako ponašati. O detaljima ne bih pričao pošto treba gledati u budućnost. Ja sam u izjavi objasnio kako je išla procedura izbora trenera. Tu su bili Sejo Kajtaz i na početku i Ivica Osim i Dušan Bajević. Sve kako je bilo – tako sam i rekao”, rekao je Misimović za N1 i osvrnuo se na raniji izbor selektora BiH:

“Rekao sam da je naš prvi izbor bio Meho Kodro, ali je to palo na Izvršnom odboru. Iz RS se nisu slagali s tim prijedlogom jer je Kodro igrao neku utakmicu protiv Saveza na Koševu. Ali, ja ne vidim tu neki razog pošto ima i ljudi u Izvršnom odboru što su također učestvovali na utakmici. To nisu mogli samo iz RS blokirati već je tu došlo do dogovora i prije i blokirano je.”

Podsjećamo, do sukoba s Bajevićem je došlo nakon što je Misimović javno prozvao čelnike NSBiH da se kriju iza struke.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo