16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

22.11.2020 / 22:19 Regija - Premijer Hrvatske

Plenković: S žalošću primio vijest o smrti velikana Nadarevića

Plenković: S žalošću primio vijest o smrti velikana Nadarevića
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut u povodu smrti Mustafe Nadarevića poručivši kako je njegov odlazak velik gubitak za kulturnu scenu koju je obilježio na sebi svojstven i prepoznatljiv način te kako će ostati zapamćen po nizu maestralno odigranih uloga.

"S velikom žalošću primio sam vijest o smrti velikana hrvatskog glumišta, Mustafe Nadarevića", napisao je hrvatski premijer u sućuti obitelji, podsjećajući da je Nadarević tijekom bogate, više od pola stoljeća duge, karijere odigrao niz zapaženih domaćih i svjetskih uloga.

"Ljubitelji kazališne i filmske umjetnosti pamtit će niz njegovih maestralno odigranih kazališnih, filmskih i televizijskih uloga te više redateljskih kazališnih uspješnica", navodi se u sućuti predsjednika Vlade RH.

Odlazak Mustafe Nadarevića velik je gubitak za kulturnu scenu koju je obilježio na sebi svojstven i prepoznatljiv način, poručio je premijer, podsjećajući da je rad Mustafe Nadarevića potvrđen brojnim nagradama i priznanjima, među njima i nagradom za životno djelo Vladimir Nazor.

Nadarević je umro u nedjelju nakon duge i teške bolesti u 78. godini.



(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo