0°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 0°C

22.11.2020 / 19:45 BiH - “Razgovor s građanima”

Dr. Guzin: Obećavam maksimalan trud na svakom pedlju Mostara

U sklopu kampanje “Razgovor s građanima”, članovi Koalicije za Mostar danas su posjetili mještane Bijelog Polja.

“Namjera nam je da dođemo do svih građana kako bismo se upoznali s njihovim problemima i eventualno dogradili naš program, koji je, po mom mišljenju, kvalitetan i stručno urađen. Nemam namjeru davati velika obećanja, ali ono što sasvim sigurno mogu obećati je da ćemo uložiti maksimalan angažman i trud da na svakom pedlju Mostara uradimo sve što se može uraditi i što je u našoj moći”, rekao je, obraćajući se prisutnima, dr. Zlatko Guzin, kandidat “Koalicije za Mostar” za gradonačelnika Mostara.

Adem Macić, nosilac liste za Gradsko područje Sjever, istakao je kako je siguran u podršku građana Koaliciji, koja je zaslužna za sve pozitivno što je urađeno u Bijelom Polju. Ta podrška je, naglasio je, važna i kako bi se nastavili već započeti projekti.

“Urađeno je nekoliko važnih projekata koji će zasigurno doprinijeti kvaliteti života na ovom području. Pri kraju je izgradnja Doma kulture u Potocima, a uskoro će započeti izgradnja Sportske dvorane, što je generacijski projekat na Sjeveru, a planirano je i nekoliko infrastrukturnih projekata.

Pred nama je i niz izazova, poput prioritetnog rješavanja problema deponije Uborak na dobrobit prvenstveno mještana bjelopoljske kotline, ali i svih građana Mostara”, rekao je Macić.

Mještani Bijelog Polja su iskoristili priliku da iznesu svoje mišljenje o prioritetima u lokalnoj zajednici.
Nermana Omerhodžić, doktorica stomatologije iz Bijelog Polja, izrazila je zadovoljstvo što su im članovi Koalicije pružili tu mogućnost.

“Mislim da na listama Koalicije za Mostar ima dosta stručnih i kvalitetnih ljudi koji bi mogli riješiti nagomilane probleme u gradu”, istakla je Omerhodžić.

Odajući počast šehidima i poginulim borcima bjelopoljske kotline na Šehidskom turbetu u Potocima, članovi Koalicije za Mostar završili su današnju posjetu Bijelom Polju.

 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo