8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

22.11.2020 / 19:06 BiH - Naselje Tekija

Koalicija za Mostar: Uvijek ima mjesta za napredak

U okviru akcije od vrata do vrata „Koalicije za Mostar 2020.“ kandidati Koalicije su danas u mostarskom naselju Tekija građanima dijelili promotivne materijale i predstavili program rada.

„Odlučili smo se za ovu akciju da bismo upoznali sugrađane sa programom i kandidatima Koalicije za Mostar. Historijska je činjenica da nakon dvanaest godina imamo izbore u Mostaru. Pozivamo građane da izađu na izbore i glasaju za Koaliciju jer na taj način podržavaju mladi tim koji će donijeti dobre rezultate“, rekao je Ismar Bešo, kandidat „Koalicije za Mostar 2020.“ na listi za Gradsko vijeće Grada Mostara iz gradskog područja Stari Grad.

Bešo je dodao da su u proteklom periodu urađene dobre stvari u naseljima Tekija, Luka i Luka 2, ali da uvijek ima mjesta za napredak.

„Naš gorući problem je problem migranata, koji se okupljaju u većim grupama zbog čega se građani često boje za vlastitu sigurnost. Kao budući vijećnici, ali i kao građani, višim nivoima vlasti uputit ćemo inicijativu za rješenje pitanje migranata“, rekao je Bešo.

Bešo je istakao kako je potrebno riješiti i problem prelaska školske djece preko magistralnog puta: „Tražiti ćemo da se osiguraju svijetleći prelazi i vibro trake na magistrali. Cilj nam je da djeca sigurno dolaze u krug škole.“
Amela Pilav - Karadža, kandidatkinja Koalicije ispred naselja Luka, druga na listi za Gradsko vijeće Stari Grad, kaže kako su ovo najbitniji izbori za Mostar.

„Vrijeme je da poslije dvanaest godina gradonačelnik bude iz reda Bošnjaka“, rekla je Pilav .
Istakla je da su u proteklom periodu u ovim naseljima realizovni projekti obnove i izgradnje dječijih igrališta. Pozvala građane Luke, Luke 2 i Tekije da izađu na izbore. 

Kandidatkinja „Koalicije za Mostar 2020.“ na listi za Gradsko vijeće Stari Grad Sabina Brkan ističe da je nakon dvanaest godina Mostar dobio pravo da bira i da budemo birani. 

„Najviše ćemo se zalagati za veći broj zelenih površina i parkova, tražimo parking prostore oko stambenih zgrada, te rekostrukciju dječijih igrališta. Svaki izborni proces nosi sa sobom određene promjene, nadamo se promjenama kako bismo realizovali naše brojne projekte. Ovo je lista mladih kandidata koji će stručno raditi na projektima mladih sa akcentom na stambenu politiku“, rekla je Brkan.

Salko Isić, kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara iz gradskog područja Stari Grad smatra da će građani izaći na izbore. 
„Nakon dugo vremena dobili smo priliku da biramo svoju budućnost, ali pri izboru budućnosti jako je bitno da ne zaboravimo svoju prošlost. Ako ne zaborave svoju prošlost, građani će izabrati ispravno“, rekao je Isić.

Kao prioritetne buduće projekte naveo je izgradnju kružnog toka u naselju Tekija i parking prostora na području Luke. 
„Nadamo se da ćemo izmjenom regulacionog plana omogućiti izgradnju kružnog toka. Rješavanje problema parkinga na Luci, koji bi bio zajednički parking za Luku i Mahalu, je veoma bitno jer se tu nalaze važne institucije, a adekvatan prostor za parking bi pospješio turističku ponudu i povećao turistički potencijal ovih naselja. 

Dvadesetogodišnja Sanija Demirović, mještanka Tekije, kaže kako će prvi put glasati na lokalnim izborima i ističe: „Bitno je da građani izađu na izbore, imamo priliku da izađemo u punom kapacitetu, a posebno je važno da glasaju mladi jer mladi mogu biti ključni za promjene, a promjene su nam potrebne. Građani Mostara moraju shvatiti koliko su ovi izbori važni za sve nas.“






(Vijesti.ba)

Izdvajamo