8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

21.11.2020 / 19:00 Fudbal - PL BIH

Zrinjski u derbiju pobijedio Borac i skočio na treću poziciju na tabeli

Zrinjski u derbiju pobijedio Borac i skočio na treću poziciju na tabeli
Foto: Arhiv / Vijesti.ba
Zrinjski je osvojio cijeli plijen u derbiju 15. kola Premijer lige BiH. Na stadionu Pod Bijelim brijegom kapitulirao je Borac, kojeg je tako mostarski klub preskočio i zauzeo treće mjesto na tabeli.

Nakon prilično monotonog uvoda, Plemići u vodstvo dolaze u 14. minuti. Poigravao se golman Borca Bojan Pavlović, pokušao driblati Bilbiju, ali iskusni napadač Plemića mu oduzima loptu, prosljeđuje je Mašiću, koji bez problema trese mrežu gostiju.

Prednost domaćih u 30. minuti udvostručio je upravo Bilbija sa bijele tačke. Prethodno je Jovanovića lopta pogodila u ruku u šesnaestercu Borca, sudija Haris Kaljanac nije imao dileme.

Nadu je Banjalučanima vratio Jovo Lukić devet minuta kasnije. Odlično je desnu stranu probio Zakarić, centrirao, a mladi napadač Borca rutinski glavom poentirao. Tih 2:1 bio je konačan ishod prvog poluvremena, a ispostavit će se i kompletne utakmice.

U drugom poluvremenu Zrinjski je potpuno umrtvio igru i čak imao konkretnije prilika od suparnika koji je “ganjao” rezultat. Nekoliko puta je Pavlović sjajno reagovao i tako praktično držao goste u igri. Ipak, pobjeda je na kraju potpuno zasluženo pripala Plemićima, koji su došli do trećeg mjesta i prišli drugoplasiranom Željezničaru na samo dva boda razlike.

Zrinjski – Borac 2:1 (Mašić 14’, Bilbija 30’ pen – Lukić 39’)

Stadion Pod Bijelim brijegom. Glavni sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo).

ZRINJSKI: Brkić, Tičinović (Ibanez), Ćorluka, Barbarić (Todorović), Bekić, Trebotić, Enin, Zlomislić, Ivančić (Sahiti), Bilbija, Mašić (Kunić).

BORAC: Pavlović, Jovanović, Milojević, Dujaković, Brtan (Kajkut), Subić, Douglas, Ziljkić (Georgiev), Maleg (Ćavić), Zakarić, Lukić.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo