14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

20.11.2020 / 20:44 Politika - Sastanak Izbornog štaba

HDZ 1990: Nikad jači ulazimo u utrku za Mostar

HDZ 1990: Nikad jači ulazimo u utrku za Mostar
Foto: Vijesti.ba

Povodom službenog početka izborne kampanje za lokalne izbore u Gradu Mostaru, u središnjici HDZ 1990 održan je sastanak Izbornog štaba...

... kojem su prisustvovali predsjednik stranke Ilija Cvitanović, predsjednik kantonalnog odbora Marinko Petrić, nosioci listi i kandidati koji čine Izborni štab, saopšteno je iz HDZ-a 1990.

“Tom prilikom je izraženo zadovoljstvo što građani Mostara imaju priliku birati i biti birani. Sigurni smo da nakon 12 godina neodržavanja izbora i upravljanja gradom na dosadašnji način niko nije zadovoljan. Neplanski odnosno nestrateški rad, netransparentan i neodgovoran rad, nažalost su odlike dosadašnjeg upravljanja Mostarom”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju stoji i da Hrvatska demokratska zajednica 1990 ima viziju, te ljudski potencijal kojim ovaj grad može učiniti ljepšim i urednijim.

“Naša misija je da od Mostara stvorimo grad jednakih šansi u kojem će se svako osjećati sigurno i ugodno. Zaustavljanje iseljavanja i povratak održive privrede teme su koje će zauzimati posebno mjesto u našem programu. Uvjereni smo da će građani grada Mostara prepoznati našu stranku i naše nosioce listi Slavena Princa, Zorana Petrića, Nevenku Sušac i Dragana Raguža, također i sve ostale kandidate na listama i ukazati im povjerenje”, stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik HDZ 1990, Ilija Cvitanović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo