8°C
Mostar 12°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

18.11.2020 / 15:47 Crna hronika - Osnovni sud Brčko Distrikta

Brčacima šest godina zatvora zbog razbojništva u sportskoj kladionici

Brčacima šest godina zatvora zbog razbojništva u sportskoj kladionici

Osnovni sud Brčko Distrikta izrekao je kazne zatvora za četiri osobe u ukupnom trajanju od preko šest godina zbog razbojništva nad radnicom sportske kladionice Bet Live, koje se dogodilo u Brčkom početkom ove godine.

Prvooptuženom Halilu Šuvaliću izrečena je kazna zatvora u trajanju od dvije godine, Ramiz Ferizović osuđen je na kaznu zatvora od jedne godine i osam mjeseci, Hadžaga Kahrimanović na godinu i pet mjeseci, dok je ranije Vitmiru Ninaju izrečena jednogodišnja zatvorska kazna, priopćeno je iz Tužiteljstva Distrikta.

"Postupak pred sudom za razbojništvo počinjeno 6. siječnja ove godine u brčanskom naselju Dizdaruša pokrenut je optužnicom koju je po brzom okončanju istrage Tužilaštvo podiglo nakon samo dvadeset dana. Tužiteljstvo je dokazalo da su Šuvalić, Kahrimanović i Ferizović maskirani i s noževima ušli u kladionicu, gdje su se nalazile i druge osobe, te su uz prijetnje radnici oduzeli novac u iznosu od 2.226 maraka, dok je Ninaj u obližnjoj ulici u pogonu držao automobil", navode iz Tužiteljstva.

Po izvršenom razbojništvu četvorka se odvezla u susjedni Čelić, gdje su u Kahrimanovićevoj kući podijelili novac, nakon čega su se Šuvalić i Ninaj vratili na područje Brčkog odbacivši u povratku korištene noževe i odjevne predmete.

Počinitelji ovog teškog kaznenog djela brzo su otkriveni i uhićeni, a već 29. siječnja Tužiteljstvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv njih. Tijekom postupka pred sudom zaključeni su sporazumi o priznanju krivice, nakon čega im je Osnovni sud Distrikta izrekao kazne zatvora u ukupnom trajanju od preko šest godina, navodi se u priopćenju.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo