8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

18.11.2020 / 13:57 Muzika i Film - Nesvakidašnji gest

Clooney objasnio zašto je prijateljima poklonio po milion dolara

Clooney objasnio zašto je prijateljima poklonio po milion dolara
Foto: Arhiv

George Clooney je poslije sedam godina konačno objasnio kako je i zašto četrnaestorici svojih najboljih prijatelja dao po milion dolara.

U intervjuu koji je dao magazinu GQ Clooney je konačno odgovorio na glasine koje su kolale već više godina da je svojim najboljim prijateljima poklonio po milion dolara. Priču o ovom neobičnom gestu najprije je objelodanio njegov prijatelj Rendi Greber 2017. godine, ali poznati glumac to nikada do sada nije komentarisao.

Clooney u intervjuu navodi da se to dogodilo 2013. godine, u vrijeme kada je "tek upoznao" svoju sadašnju suprugu Amalu, i prije nego što su počeli da se zabavljaju.

"Bio sam samac. Svi smo starili. Imao sam već skoro 52 godine, a većina mojih prijatelja je starija od mene", kaže Clooney.

Uhvatio je sebe kako razmišlja o svemu što su prijatelji učinili za njega tokom njegove karijere.

"Spavao sam na njihovim kaučima kad sam bio švorc. Pozajmili su mi novac kad sam bio bez prebijene pare. Pomagali su mi godinama kad god mi je bila potrebna pomoć. I ja sam njima pomagao godinama. Svi smo odlični prijatelji“, dodaje.

Onda je pomislio da bez njih ne bi imao ništa od ovoga što sada posjeduje, prenosi RTS.

"Stvarno smo vrlo bliski, i stvarno sam pomislio, u redu, sve sam ih stavio u testament i ako me udari autobus, oni će dobiti moj novac. A, onda, opet, palo mi je na pamet, zašto da čekam da me udari autobus?".

Zato je podigao 14 miliona dolara u kešu. Kupio 14 ranaca i u svaki spakovao po milion dolara. Narednog dana je pozvao svoje prijatelje i predao im novac.

"Držao sam pred sobom kartu svijeta i pokazao im sva mjesta koja želim da obiđem i sva mjesta koja sam zahvaljujući njima uspio do sada da obiđem. I rekao im: 'Kako se odužiti ljudima koji su ti to omogućili? Šta kažete na milion dolara?'".

Naredne godine se oženio.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo