3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

17.11.2020 / 20:08 BiH - Beograd

Stranka 'Glas' iz Srbije čestitala Srđanu Mandiću pobjedu u Centru

Stranka 'Glas' iz Srbije čestitala Srđanu Mandiću pobjedu u Centru
Foto: Vijesti.ba
Organizacija Glas ! The Voice koju je osnovao profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, istoričar Nikola Samardžić čestitala je pobjedu Srđanu Mandiću (Naša stranka), kandidatu 'Četvorke' u općini Centar Sarajevo.

Njihovu čestitku Mandiću i 'Četvroki' prenosimo u nastavku:

- Glas najsrdačnije čestita, i pozdravlja pobedu na lokalnim izborima u Sarajevu Srđana Mandića i koalicije Naša stranka, Narod i Pravda, Socijaldemokratska stranka BiH i Nezavisna bosanskohercegovačka lista.

Mandićeva pobeda u jugoslovenskoj prestonici pruža utehu svima nama koji delimo tugu i bol duboko ranjenog Sarajeva, koje i u takvim okolnostima ponovo iskazuje svoj tradicionalni slobodarski i kosmopolitski duh.

S tugom podsećamo na stradanje srpske zajednice u Sarajevu tokom opsade 1992-1995. S tugom podsećamo da je pre 25 godina ratni zločinac Momčilo Krajišnik pozivao Srbe iz naselja Ilidža, Grbavica, Rajlovac, Nedžarići i Vogošća da se isele s teritorije Federacije na teritoriju RS.

S tugom podsećamo da je zajednički ratni cilj svih strana u sukobu, kako se ispostavilo, bio da se Srbi odstrane iz Sarajeva i Mostara.

Mandićeva pobeda daje podstrek i nadu da će bratski narodi Bosne i Hercegovine pronaći put jedinstva i solidarnosti, u zajedničkim naporima da prevaziđemo rane i podele iz prošlosti i ponovo postanemo složna porodica civilizovanih jugoslovenskih i evropskih naroda i država.

Očekujemo da Evropska unija prepozna promene koje su se dogodile u Sarajevu i pruži podršku evropeizaciji Bosne i Hercegovine i celog našeg regiona.






(Vijesti.ba)

Izdvajamo