8°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

10.11.2020 / 18:43 Fudbal - Ponosan

Hadžić: Presretan sam zbog poziva u reprezentaciju

Hadžić: Presretan sam zbog poziva u reprezentaciju

Kako je najavio stručni štab reprezentacije BiH, utakmica protiv Irana je odlična prilika da se provjere neki igrači koji su prvi put pozvani na okupljanje ili do sada nisu imali neku zapaženu minutažu, odnosno šansu da zaigraju.

Jedan od njih je i napadač Irfan Hadžić. Kao i godinu dana ranije, kada je prvi put stigao na okupljanje seniorskog tima, tako i sada osjeća neizmjeran ponos:

“Velika mi je čast biti među svim ovim momcima, presretan sam. To su jednostavno tako snažne emocije koje vas preplave kada vidite svoje ime na spisku reprezentativaca. Sada sam iskusniji i nadam se da ću u nekoj od ove tri utakmice dobiti priliku da igram. Ako to bude već protiv Irana mogu obećati da ću dati svoj maksimum, a kao i svaki napadač želja mi je i da postignem gol.”

Hadžić, kao i još nekoliko naših reprezentativaca nastupa u Tursko,j a o toj ligi u poređenju sa našom kaže:

“Turska liga je, mislim nešto brža od naše, odnosno ima više trke i duela, a manje taktike. Možda je fizički malo jača, ali kvalitetom smo tu negdje.“

Kada se govori o uzorima, nema nekog posebnog, ali izdvaja dva imena:

“Volim vrhunske napadače poput našeg Džeke i Ibrahimovića, a kad bi mi se ukazala prilika volio bih da igram sa Ibrahimovićem.“




(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo