9°C
Mostar 11°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 7°C
Powered by Dark Sky

28.10.2020 / 12:24 Kultura - 'Buybook'

Program drugog dana Festivala književnosti 'Bookstan'

Program drugog dana Festivala književnosti 'Bookstan'
Foto: Vijesti.ba

Izdavačka kuća 'Buybook' najavila je program za četvrtak, 29. oktobar, drugi dan petog Međunarodnog festivala književnosti 'Bookstan' u Sarajevu.

- Prvi događaj bit će održan u kinu Meeting Point, s početkom u 12.00 sati. Radi se o promociji knjige 'Itake', autora Benjamina Bajramovića. To je prvijenac tog autora, koji će biti predstavljen u razgovoru s književnim teoretičarom Enverom Kazazom - najavljeno je.

Istog dana za 13.30 planirana je promocija romana 'Izvedeni iz kičmi', koju će predstaviti autorica Amila Kahrović Posavljak u razgovoru sa Damirom Ovčinom.

U 15.00 sati počet će panel pod nazivom 'Kritika - jučer danas sutra' u kojem će učestvovati Vesna Milosavljević, Lujo Parežanin i Luka Ostojić. Događaj će moderirati Miljenka Buljević. Radi se o predstavljanju publikacija nastalih u okviru projekta po kojem i sam događaj nosi ime. Pojmovnici donose razmatranja o specifičnosti kritike u pojedinim umjetničkim područjima, a svaki od njih na svoj način pita o mogućnostima i perspektivama kritike, okupljajući različite generacije, rukopise i pojedinačne vizure autorica i autora iz regije.

Za četvrtak u 17.15 planirano je predstavljanj knjige 'Yugoslav', autorice Ane Vučković. Razgovor će moderirati Vladimir Arsenić, suvlasnik Izdavačke kuće 'Partizanska knjiga' koja je ujedno i izdavač njenog posljednjeg romana.

Za 18.45 planirano je predstavljanje knjige 'Najljepši od svih svjetova' Almira Imširevića u razgovoru sa Đorđem Krajišnikom koji će također voditi i događaj planiran za 20.00 sati i radi se o predstavljanju knjige 'Pas i kontrabas' Saše Ilića, ovogodišnjeg dobitnika NIN-ove nagrade.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo