6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

28.10.2020 / 10:05 Fudbal - Tačno u ponoć

U Splitu spektakularan vatromet i bakljada Torcidi za rođendan

U Splitu spektakularan vatromet i bakljada Torcidi za rođendan
Foto: Pixsell

Spektakularnim vatrometom i bakljadom koja je počela tačno u ponoć u utorak navečer u Splitu je obilježena 70. obljetnica Torcide, navijačkog kluba Hajduka.

Posebno spektakularni prizori bili su iznad Rive, gdje je vatromet obasjavao i kopneni i morski prostor, a odbljesci su se zrcalili u moru.

Vatromet i bakljada plamtjeli su i iznad drugih dijelova grada i Split je izgledao kao da se kupa u svjetlosti, javlja HRT.

Navijački klub Torcida osnovan je 28. 10. 1950. po uzoru na brazilske navijačke skupine, a na inicijativu dalmatinskih studenta u Zagrebu Vjenceslava Žuvele, Ante Ivaniševića, Šime Perkovića, Vlade Mikulića i Ante Dorića.

Uoči proslave 70. rođendana Torcida je poručila kako se još jednom želi pokazati da Split "nema premca u obilježavanju proslava".

- U ovih 70 godina Torcida, kao najstarija europska navijačka grupa, izrasla je u pokret koji nadmašuje navijačke okvire i danas s ponosom ističemo naš doprinos društvenoj zajednici. Kad god je trebalo, Torcida se prva odazvala, bilo da se radilo o humanitarnim akcijama, darivanju krvi ili sprječavanju prirodnih katastrofa, Torcida je uvijek na prvoj crti, poručili su iz Torcide.

Također su istaknuli kako u noći u kojoj slavi 70 godina svojeg postojanja "utkana je naša nemjerljiva ljubav i vjernost prema Hajduku i našem gradu".

- U toj noći utkani su svi kilometri koje smo prošli zbog voljenog kluba, sve naše fešte i pobjede, poručila je Torcida.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo