6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

24.10.2020 / 16:44 Fudbal - PL BIH

Desetkovani Široki Brijeg uspio izboriti veliki bod na Tušnju

Desetkovani Široki Brijeg uspio izboriti veliki bod na Tušnju
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Široki Brijeg je danas potpuno desetkovan stigao na gostovanje Tuzla Cityju, pošto je ogroman broj njegovih igrača bio pozitivan na korona virus, ali su golobradi mladići iz juniorskog tima uz podršku petorice uspjeli pružiti jako dobru partiju.

U jednom su trenutku imali i vodstvo, pošto je Mirsad Ramić u 75. minuti postigao autogol, ali se Tuzla City ipak 30 sekundi poslije uspio vratiti i poravnati na 1:1 preko Voje Ubiparipa. To je bio i konačan rezultat utakmice.

Domaći su očekivano imali inicijativu u uvodnim minutama, ali prvi prijete gosti iz Hercegovine. Igrala se 5. minuta, a udarac današnjeg kapitena Širokog Brijega Marića, završio je malo pored gola Fejzića.

Tuzla City je mogao do vodstva u 13. minuti kada je veliku priliku imao Maksimović, koji nakon dobre kombinacije sa Nikolićem topovski šutira, ali blokira ga odbrana gostiju.

Nakon toga smo gledali borbu na sredini terena bez prilika pred bilo kojim golom, a u 27. minuti se pouzdani defanzivac Tuzla Cityja Barišić povrijedio, odnosno obnovio povredu pošto je njegov nastup za danas bio i upitan… Zamijenio ga je Kostić.

Ponovo je u prilici u 33. minuti bio Maksimović, ali je nakon lijepog dodavanja Ubiparipa pogodio vanjski dio mreže.

Pet minuta poslije ponovo Ubiparip sjajno proigrava svog saigrača, ovaj put Nikolića, koji šutira iz jako dobre pozicije, ali brani to izvrsno Zlomislić.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli uzbuđenja, pa se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Dosta slab fudbal smo gledali na otvaranju drugog dijela, a jedini vrijedan pomena je pokušaj Ikića s ivice kaznenog prostora u 54. minuti, ali nije to zabrinulo Fejzića.

Igrao je desetkovani Široki borbeno, a kako je vrijeme odmicalo, sve više se uvlačila nervoza u redove domaćina, koji nije očekivao ovako težak zadatak danas.

U 76. minuti je uslijedio potpuni šok na Tušnju, a nakon ubačaja Stanića iz jednog prekida sa strane, Ramić šalje loptu u svoju mrežu i to je 0:1 za Široki Brijeg.

Ipak, već u sljedećem napadu Tuzla City vraća se u utakmicu, a tada je došlo do izražaja neiskustvo zadnje linije gostiju. Badara Badji je uspio vratiti loptu u peterac, a tamo ju je dočekao Ubiparip i poslao u mrežu za 1:1.

Mogao je tim iz Simin Hana do potpunog preokreta u 81. minuti, ali ovaj put Ubiparip pogađa stativu gola Zlomislića.

Nukić je u 90. minuti imao sjajnu priliku da donese potpuni preokret Tuzla Cityju, ali je loše šutirao iz odlične pozicije.

Do kraja nisu viđena nova uzbuđenja, samim tim ni pogoci, te je završilo neriješeno 1:1.

Široki Brijeg je tako uspio ostati ispred današnjeg rivala na tabeli, pošto je petoplasirani sa 18 bodova, jednim više od Tuzla Cityja, koji je odmah iza.

Tuzla City – Široki Brijeg 1:1 (Ubiparip 76’ / Ramić 75'ag)

Stadion Tušanj. Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo). Žuti kartoni: Đerić, Rustemović (Tuzla City); Stanić (Široki Brijeg).

Tuzla City: Fejzić, Duraković, Barišić (Kostić), Morris, Đerić (Ramić), Nikolić (Badji), Rustemović, Nukić, Maksimović, Crnkić, Ubiparip.

Široki Brijeg: Zlomislić, Medić, Lasić, Martić, Miletić, Tokić (Baketarić), Planinić, Marić, Stanić, Drmač (Mustapić), Ikić (Marić).


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo