8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

24.10.2020 / 16:08 Fudbal - Premiership

West Ham i Manchester City remiziriali, Guardiolina ekipa osvojila osam bodova u pet utakmica

West Ham i Manchester City remiziriali, Guardiolina ekipa osvojila osam bodova u pet utakmica
Foto: Agencije / Vijesti.ba
West Ham i Manchester City odigrali su 1:1 u šestom kolu Premiershipa.

Domaćini su poveli u 18. minuti prekrasnim golom Michaela Antonija koji je ubačaj Coufala poluškaricama zabio za 1:0. City je do boda došao u 51. minuti nakon sjajne akcije Joaa Cancela koji je probio lijevu stranu i ubacio u sredinu. Tamo je bio Foden koji je izjednačio spretnim potezom.

Pep Guardiola je u završnici u igru ubacio Kevina De Bruynea i City je pokušavao doći do pobjede, ali je najveći šansu za pobjedu imao West Ham. Pablo Fornals je u 84. minuti s centra pobjegao Cityjevoj obrani i krenuo sam prema Edersonu, ali je potpuno neshvatljivo s 20 metara pokušao lobati Cityjeva golmana.

Samo dvije minute kasnije City je mogao i morao povesti. De Bruyne je sjajnim pasom gurnuo Sterlinga u čistu šansu, engleski reprezentativac je išao sam na Fabianskog, ali je loše primio loptu i nije imao vremena uputiti bolji udarac.

Tako je West Ham i treću utakmicu zaredom ostao neporažen. Ekipa Davida Moyesa je prije tri sedmice slavila kod Leicestera 3:0, u prošlom kolu je nadoknadila tri gola minusa protiv Tottenhama i sad je izbjegla poraz protiv favoriziranog Cityja koji je u očajnoj formi.

Guardiolina ekipa ima samo osam bodova nakon pet odigranih kola, a već za tri dana čeka ju gostovanje kod Marseillea u Ligi prvaka.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo