2°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

24.10.2020 / 12:10 Fudbal - Derbi

El Clasico drugačiji po svemu: Bez navijača, rivali ne blistaju, prvi put tu će biti i Pjanić

El Clasico drugačiji po svemu: Bez navijača, rivali ne blistaju, prvi put tu će biti i Pjanić

Od 16 sati danas igra se popularni El Clasico, veliki derbi Barcelone i Real Madrida kojeg obje ekipe ne dočekuju u baš najboljoj atmosferi.

 

Prvi put u historiji igrat će se El Clasico bez prisustva publike jer Primera i dalje nije donijela odluku o povratku navijača na tribine.

Ipak, naboja i žari će biti svakako, pošto se radi o jednom od najvećih svjetskih derbija, bez obzira na činjenicu da obje ekipe ne briljiraju u posljednje vrijeme.

Proteklog vikenda Real je na svom terenu doživio šokantan poraz od prvoligaša Cadiza, dok je i Barcelona bila neuspješna i nije uspjela osvojiti niti jedan bod kod Getafea, a tu nije uspjela čak više ni zaprijetiti domaćinu tokom 90 minuta.

Ipak, Barca je imala nešto bolju uvertiru za ovaj duel jer je uspjela slaviti na otvaranju nove sezone Lige prvaka protiv Ferencvarosa, dok je Real i tu šokirao svoje fanove porazom od Shakhtara na svom terenu.

Bit će to zanimljiv duel i za fanove u Bosni i Hercegovini. Naime, bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić će igrati svoj prvi El Clasico, nakon što je tokom ljeta dres Juventusa zamijenio onim iz Barcelone.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo