10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

24.10.2020 / 10:17 Fudbal - Premijer liga BiH

Danas veliki derbi Veleža i Želje u Mostaru, Široki sa mladim timom na Tušnju

Danas veliki derbi Veleža i Želje u Mostaru, Široki sa mladim timom na Tušnju

Utakmicama 12. kola danas se nastavljaju uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a pred nama je vikend u kojem ćemo po tri utakmice imati danas i sutra.

Vrlo uzbudljiv program na rasporedu je danas, a posebno zanimljivu utakmicu očekujemo u Mostaru gdje će Velež dočekati Željezničar.

Iz oba tabora su najavili kako očekuju kvalitetan meč, s jedne strane Velež želi pobjedom otvoriti sebi vrata plasmana u najbolje četiri ekipe, a sa druge Željezničar traži trijumf kojim bi održao korak za Sarajevom u borbi za prvim mjestom na tabeli Premijer lige.

Danas će se igrati još dva zanimljiva meča. Na Tušnju će ekipa Tuzla Cityja dočekati Široki Brijeg, a gosti će u ovom duelu nastupiti sa ekipom sačinjenom od mahom mladih igrača koji su primorani igrati zbog velikog broja pozitivnih fudbalera na korona virus.

Koliko može mladi tim Širokog Brijega na Tušnju, niko ne zna, ali ćemo vidjeti danas. S druge strane, debi u Premijer ligi na klupi Tuzla Cityja upisat će Nermin Bašić.

Još jedna ekipa koja cilja na vrlo visok plasman ove sezone, Zrinjski, gostovat će Olimpiku na Otoci sa ulogom velikog favorita. Ipak, Vukovi su pokazali, posebno na svom terenu, da mogu biti tvrd rival i vidjet ćemo koliko mogu danas protiv Plemića.


Premijer liga, 12. kolo:

14:30 Tuzla City – Široki Brijeg (Arena Sport)

14:30 Olimpik – Zrinjski

17:30 Velež – Željezničar (Moja TV)

Sutra:

14:30 Mladost – Borac (Arena Sport)

17:00 Sarajevo – Krupa (Moja TV)

19:05 Radnik – Sloboda (Arena Sport)



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo