16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

23.10.2020 / 11:52 Kultura - Sadržajan program

Nektar OK Fest karavan u Trebinju 31. oktobra i 1. novembra

Nektar OK Fest karavan u Trebinju 31. oktobra i 1. novembra
Foto: FENA

Nakon uspješne realizacije programa u Foči, Nektar OK Fest karavan nastavlja svoje putovanje prema Trebinju gdje će u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje 31. oktobra i 1. novembra ponuditi sadržajan i kvalitetan program.

U subotu 31. oktobra u trebinjskom klubu Underground u 12.00 bit će održana promocija knjige "Bunt dece socijalizma", autora Dušana Vesića. Istoga dana u 19.00 sati bit će i zvanično otvorena izložba fotografija "OK Fest retrospektiva", autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića u Galeriji Kulturnog centra Trebinje. Nakon svečanog otvaranja, od 20.00 sati u Pozorišnoj sali Kulturnog centra bit će održan koncert Nenada Marića, alias Kralj Čačka koji će nastupiti u solo/duo varijanti.

Nedjelja 1. novembar rezervirana je za projekcije filmova "Tusta", režisera Andreja Korovljeva (od 18.00) i "Nebeska tema - priča o Vladi Divljanu", režisera Mladena Matičevića  (od 20.00) u bioskopu Kulturnog centra Trebinje.

Kompletan progam izvodi se u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Ulaz je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice od 26. oktobra mogu se preuzeti na biletarnici Kulturnog centra Trebinje.

OK team je potvrdio i program Nektar OK Fest karavana za Banjaluku 10. i 11. novembra, koji se realizira u saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor. U Banjaluci će biti održana promocija knjige Branka Rosića "Za sutra najavljuju konačno razvedravanje", izložba fotografija "OK Fest retrospektiva", projekcije filmova "Tusta" i "Nebeska tema - priča o Vladi Divljanu", te unplugged koncert benda Kanda, Kodža i Nebojša.

U skladu sa epidemiološkim mjerama i u Banjaluci će broj posjetilaca biti ograničen.

- U dogovoru sa kulturnim centrima i partnerima u ostalim najavljenim gradovima BiH koje ćemo posjetiti (Zvornik, Doboj, Gradiška, Mostar, Zenica, Sarajevo, Tuzla), na svim našim zvaničnim stranicama objavićemo datume i program održavanja - saopćeno je iz Nektar OK Festa.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo