3°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

23.10.2020 / 08:10 Politika - Predsjednik DNS-a

Nešić: Odluka o raskidu koalicije konačna i mora biti poštovana

Nešić: Odluka o raskidu koalicije konačna i mora biti poštovana
Foto: Vijesti.ba

„Kakav bih ja komandant bio da se krijem iza svojih vojnika i da nisam spreman da zaštitim svoje vojnike?

Ja nisam taj. Ako ja kažem `za mnom`, onda ja idem prvi. I evo, dao sam glavu. I evo, živ sam, sjedim ovdje i ne bojim se ničega“, rekao je lider DNS-a Nenad Nešić u emisiji „Puls“ BN televizije.

Uz to, bivši direkor "Puteva Republike Srpske" i bivši član vladajuće koalicije u RS ostaje pri izjavi da je ostavka uslijedila zbog zdravstvenih razloga.

„Smatram da ono što se desilo iza zatvorenih vrata treba tu i da ostane, a ono što je trebalo da izađe u javnost, izašlo je. Desilo se da sam ja podnio ostavku iz zdravstvenih razloga. Smatram da tu treba da stavimo tačku.“

Ali, tu je još, smatra on, po koji kamen spoticanja u odnosu SNSD - DNS.

„Od 2018. godine traje na neki način progon kadrova DNS-a. Vi znate šta se desilo poslije opštih izbora. Smijenjen ovaj, smijenjen onaj...lista je podugačka. Nakon toga došli smo u situaciju da se ne možemo dogovoriti oko Prijedora. Ja poštujem koaliciju koju čini DNS, SNSD, SP. Ne vidim sebe u koaliciji u kojoj se nalaze ove instant partije koje su nastale cijepanjem velikih partija i koje su, na neki način ukrali mandate DNS-u“, rekao je Nešić.

Optužbe SNSD-a, Nešiću još uvijek nisu jasne, ali ni prijatne, tvrdi on.

„Na otvaranjima puteva, kružnih tokova, svega što smo uradili prisustvovali su i najviši funkcioneri Republike Srpske. Zajedno sa mnom su presjecali vrpce i zajedno sa mnom se dičili rezultatima koje je ostvarivalo JP `Putevi RS`. Ok. Jesam reketirao!? Pa dajte dokaze. Gdje su ti novci? Ja sam duboko uvjeren da je gospodin Dodik to rekao u afektu i da mu ljudi koji su mu dali takve informacije ne žele nikakvo dobro, da mu žele zlo. Niti sam koga reketirao, niti sam taj čovjek. Nisam taj tip“, kaže Nešić.

On dodaje da je odluka o raskidu koalicije konačna i da mora biti poštovana.

„A ukoliko se pokaže tačnim da je Banjaluka otkazala poslušnost Predsjedništvu DNS-a, ja ću sada jasno i glasno da poručim da će Gradski odbor Banjaluka biti raspušten. Lokalne organizacije su dužne da poštuju odluke predsjednika i Predsjedništva DNS-a. Ko ne bude poštovao te odluke, nije mu mjesto u DNS-u. Svi oni koji misle da mogu da ne poštuju odluke da već danas pakuju kofere i idu iz DNS-a“, naglasio je.
Jer samo tako, navodi Nešić, može biti ispunjen cilj - da DNS postane najjača politička partija u RS.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo