0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

22.10.2020 / 13:42 BiH - Direktor Ureda INL-a

Stephen T. Glaser u posjeti Upravi policije MUP-a ZDK

Stephen T. Glaser u posjeti Upravi policije MUP-a ZDK
Foto: MUPZDK

Direktor Ureda za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i provođenje zakona Ministarstva vanjskih poslova SAD-a (INL) Stephen T. Glaser posjetio je danas Upravu policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) te policijskom komesaru Semiru Šutu...

...uručio donaciju sredstva za dezinfekciju koja će koristiti za zaštitu zdravlja policijskih službenika ZDK prilikom obavljanja redovnih poslova.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada Uprave policije MUP-a ZDK, modalitetima saradnje sa Uredom INL-a i ICITAP Programom u BiH kao i o modalitetima provođenja predstojećeg konkursa za prijem novih policijskih službenika.

Komesar Šut je zahvalio za kontinuiranu i značajnu pomoć koju Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem Ambasade SAD-a u Sarajevu, Ureda INL-a i ICITAP Programa pruža policiji u ZDK-u i Bosni i Hercegovini, čime doprinosi jačanju ukupne stabilnosti i osposobljenosti policije da odgovori na najteže izazove, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo