1°C
Mostar 5°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 1°C
Bihać 0°C
Powered by Dark Sky

22.10.2020 / 13:09 BiH - Sastanak u Sarajevu

Postoji prostor za dalje unapređenje saradnje između oružanih snaga Rusije i BiH

Postoji prostor za dalje unapređenje saradnje između oružanih snaga Rusije i BiH
Foto: Ministarstvo odbrane BiH

Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić, primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog vojnog atašea Ruske Federacije, brigadira Sergeja Iljnickija i dosadašnjeg vojnog atašea Ruske Federacije u BiH brigadira Ilya Skrebneva, kojem je ovo bila oproštajna posjeta.

Tokom sastanka, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji s akcentom na bilateralnoj saradnji ministarstava odbrane i oružanih snaga Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine. Sagovornici su konstatovali da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje između oružanih snaga dvaju prijateljskih zemalja.

Zamjenik ministra Okolić je brigadiru Iljnickiju zaželio sretan početak službe u BiH te je naglasio da je sa njegovim prethodnikom, brigadirom Skrebnevim, imao izvrsnu saradnju. Odlazećem atašeu je zahvalio na visokoprofesionalnom radu i zaželio mu sreću u profesionalnoj karijeri i privatnom životu. 

Brigadir Iljnickij je zahvalilo zamjeniku Okoliću na prijemu, istakavši da će Ruska Federacija i dalje pružati podršku BiH, te je izrazio želju za unapređenje bilateralne saradnje, naglasivši da će biti na raspolaganju za sve buduće projekte saradnje dvaju ministarstava, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. (Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo