-2°C
Mostar 6°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 1°C
Bihać 0°C
Powered by Dark Sky

22.10.2020 / 12:12 Svijet - Austrija

Beč: Božićni sajmovi ove godine uz stroge mjere prevencije

Beč: Božićni sajmovi ove godine uz stroge mjere prevencije
Foto: EUROCOM-PR

Ovogodišnji bečki božićni sajmovi otvaraju vrata za posjetioce 12. novembra uz stroge preventivne mjere zaštite od širenja koronavirusa.

Organizatori sajmova su u saradnji sa specijalistima higijene razvili opširan koncept prevencije od infekcije koronavirusom.

Bečka privredna komora naložila je obavezno nošenje maski na svim lokacijama božićnih marketa kao i držanje potrebne distance, za posjetioce i vlasnike štandova. Stoga ove godine otvara 18 sajmova sa ukupno 852 štandova, što je 178 štandova manje nego protekle godine.

Dodatni redari će posjetiocima ljubazno skretati pažnju na poštovanje zaštitnih mjera.

Bečka služba za božićne markete i pijace i ove godine kontroliše kvalitet i higijenu namirnica na gastronomskim štandovima uz uzimanje uzoraka. Zbog strogih kontrola prošle godine skoro pa nije bilo nikakvih zamjerki.

Bečki božićni marketi imaju dugu tradiciju i za mnoge posjetioce Beča predstavljaju neizostavan dio bečke kulture. Unatoč mjerama i ograničenjima uslijed pandemije koronavirusa i ove godine će ispuniti sva očekivanja posjetilaca, saopćeno je iz EUROCOMM-PR. 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo