°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

21.10.2020 / 23:14 Fudbal - Liga prvaka

Bavarci bez milosti: Atletico Madrid deklasiran u Minhenu

Bavarci bez milosti: Atletico Madrid deklasiran u Minhenu
Foto: Twitter
Utakmicama u grupama A, B, C i D, kompletirano je prvo kolo grupne faze Lige prvaka, a u centru pažnje bili su dueli u Minhenu i Amsterdamu.

Bayern je u Minhenu na Allianz Areni ugostio Atletico Madrid i još jednom demonstrirao silu nakon dominantnog osvajanja ovog takmičenja prije dva mjeseca.

Bili su raspucani momci Hansija Flicka, te su Jorgandžije ispratili sa četiri pogotka u mreži Jana Oblaka. Slavili su sa 4:0.

Mrežu Madriđana načeo je Kingsley Coman golom u 28. minuti kada je doveo svoj tim u vodstvo koje je u finišu prvog dijela udvostručio Leon Goretzka.

U nastavku Bavarci stižu do još dva gola. Prvo je pogodio Corentin Tolisso, a u nastavku do svog drugog pogotka dolazi sjajni Coman, koji postavlja konačnih 4:0 za sjajan početak pohoda na odbranu titule Bayerna.

U Amsterdamu je viđen dosta zanimljiv okršaj Ajaxa i Liverpoola, a Redsi su slavili s minimalnih 0:1 autogolom Tagliafica nakon udarca Sadija Manea.

Bilo je to u 35. minuti, a uprkos dosta velikom broju prilika na obje strane i prije i poslije tog pogotka, on je ostao jedini koji smo vidjeli na ovom meču.



Manchester City se igrao sa živcima svojih navijača te na Etihadu dopustio da Porto u 14. minuti povede pogotkom Luisa Diaza, ali onda je tim Pepa Guardiole bez problema stigao do preokreta i slavlja od 3:1.

Redom su pogađali Aguero, Gundogan i Torres za slavlje Građana.



Dobro je sezonu počela i Atalanta, koja je na gostovanju kod debitanta Midtyllanda slavila s 0:4.



Inter i Borussia Moenchengladbach na Meazzi u nevjerovatnoj utakmici remizirali 2:2.

Gosti iz Njemačke su u 87. minuti preko Hofmanna poveli s 1:2, ali je bod Interu u nadoknadi donio Romelu Lukaku.

Sjajnu šansu za postizanje gola je u posljednjim sekundama iz slobodnjaka imao i Kolarov, ali je pogodio spoljni dio mreže.



Liga prvaka, 1. kolo:

Grupa A:

Salzburg – Lokomotiv Moskva 2:2

Bayern – Atletico Madrid 4:0

Grupa B:

Real Madrid – Shakhtar 2:3

Inter – Borussia M. 2:2

Grupa C:

Manchester City – Porto 3:1

Olympiakos – Marseille 1:0

Grupa D:

Midtjylland – Atalanta 0:4

Ajax- Liverpool 0:1


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo