9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

21.10.2020 / 21:43 Politika - Lokalni izbori

Savez za bolju budućnost Goražde počeo predizbornu kampanju

Savez za bolju budućnost Goražde počeo predizbornu kampanju
Foto: Avaz
U kampanju za općinske izbore 2020. godine kandidati Saveza za bolju budućnost, predvođeni nosiocem liste Almirom Hasanefendićem, aktuelnim vijećnikom u Gradskom vijeću Goražda, ...

... krenuli su ispred objekta Sportske dvorane „Mirsad Hurić“, koja je sanirana zahvaljujući inicijativama i odlukama kadrova ove stranke.

Biračima su poručili da će tokom predizborne kampanje biti zasuti obećanjima brojnih političkih partija da će riješiti postojeće probleme u gradu, te da će obećanja davati čak i oni koji su u prethodne četiri godine bili u Gradskom vijeću a nisu se baš posebno istakli svojim radom. Obećanja i poruke mjesec dana pred izbore nisu dovoljni.   

- Za razliku od svih drugih koji su uglavnom opravdano kritikovali, SBB je i doprinosio našoj lokalnoj zajednici. Tu podrazumijevamo realizaciju projekata kao što su postavljanje novog krova na Gradskoj dvorani, sanaciju krovova na 24 zgrade u naselju Vitkovići, sanaciju prilaza zgradama i parking prostora u ulici Salih - bega Kuljuha.

Ovi projekti vrijedni su više od pola miliona maraka, a realizirani su zahvaljujući inicijativama Kluba vijećnika SBB-a i podrškom federalne ministrice Edite Đapo (SBB) – poručili su iz Saveza za bolju budućnost Goražde.

Aktuelni vijećnik Nusret Hubjer istakao da su u Gradskom vijeću Goražda prihvaćene i realizirane brojne inicijative Kluba vijećnika SBB-a. Osvjetljenje ratnog spomenika „Most ispod mosta“, postavljanje bankina u ulici 1. slavne višegradske brigade, postavljanje rasvjete u MZ Hubjeri, uklanjanje objekta porušene kuglane i postavljanje zaštitne ograde na njenom mjestu, izgradnja spomen česme u ulici 1. slavne višegradske brigade, asfaltiranje sportskog igrališta u naselju Grabovik, samo su neke od njih. Vijećnici SBB-a u proteklom mandatu postavili su i više od 200 vijećničkih pitanja, te podržali sva dobra rješenja za nagomilane probleme građana, bez obzira od kojeg vijećnika ili stranke bila ponuđena, saopćeno je iz SBB Goražde.

Kandidati sa liste, na kojoj je 75 posto mladih i visokoobrazovanih Goraždanki i Goraždana, zalagat će se za unaprjeđenje kulturne politike na nivou grada, prvenstveno kroz djelovanje Centra za kulturu, za čist grad, uređenje zelenih površina, redovno vodosnabdijevanje, odlaganje otpada, te radikalnu transformaciju J.K.P. „6. Mart“.

SBB će, obećavaju, inicirati izgradnju bazena, uređenje, održavanje i izgradnja sportskih objekata, asfaltiranje ulica, a ne privremenu sanaciju rupa, te pravedniju raspodjelu novčanih sredstava iz budžeta za programe koji su od elementarnog značaja za svakodnevni život građana.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo