8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

21.10.2020 / 19:58 BiH - Grošo Mašović

Uspješna saradnja OSBiH i Sudske policije FBiH

Uspješna saradnja OSBiH i Sudske policije FBiH
Foto: Vijesti.ba

Glavni zapovjednik Sudske policije Federacije BiH Dženad Grošo danas je u sklopu obilježavanja Dana Sudske policije FBiH, 10. oktobra posjetio Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Grošo se susreo s načelnikom Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem kojem je izrazio zahvalnost za podršku Oružanih snaga BiH organizacionim jedinicama Sudske policije FBiH.

Generalu Mašoviću je tim povodom uručena Zahvalnica Sudske policije.

Glavni zapovjednik Sudske policije FBiH je posebno zahvalio pripadnicima OSBiH za podršku pruženu u segmentu korištenja poligona i strelišta OSBiH radi provođenja bojevih gađanja i drugih obuka službenika sudske policije, te za pomoć koja se odnosi na dodjelu viškova uniformi sa dezenom nekadašnje Vojske FBiH, koju prilikom taktičko–specijalističkih obuka koriste pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije.

Mašović i Grošo su razgovarali o značaju saradnje OSBiH i Sudske policije FBiH kao policijske agencije čije su nadležnosti vezane za izvršenje naredbi pravosudnih institucija i stvaranje sigurnosnog ambijenta u radu pravosudnih institucija i nositelja pravosudnih funkcija u Federaciji BiH.

Zaključeno je da se kroz zajedničko i koordinirano djelovanje, te pomoć Sudskoj policiji doprinosi efikasnosti u radu pravosuđa u cjelini i vladavini prava, te je izražena spremnost za nastavak i unapređenje saradnje i u narednom periodu.

Susretu su prisustvovali i šef Kabineta glavnog zapovjednika Sudske policije FBiH Mahir Smailbegović te pukovnik Nermin Hasić, v.d. šefa kabineta načelnika Zajedničkog štaba OSBiH, saopćeno je iz Sudske policije FBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo