12°C
Mostar 14°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

21.10.2020 / 15:34 BiH - Potpisan protokol

Škola plivanja za osnovce četvrtih razreda i ove školske godine u KS

Škola plivanja za osnovce četvrtih razreda i ove školske godine u KS
Foto: FENA

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić potpisao je danas Protokol o realizaciji projekta škole plivanja sa direktorom JP Olimpijski bazen Otoka Enesom Peštekom.

Škola je namijenjena osnovcima četvrtih razreda s područja KS, a realizirat će se u toku školske 2020/2021. godine.

-Poznato je da smo zbog pandemije koronavirusa morali reducirati nastavu, kao i da se ona realizuje po kombinovanom modelu. Teško je, u ovom momentu, reći na koji će se način ona realizirati u budućnosti. U želji da, zbog pandemije, ne odustanemo od svih aktivnosti koje Ministarstvo realizuje, pokušavamo se boriti i na ovaj način, jer želimo održati školu plivanja u Kantonu, svakako, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera i kontinuirane konsultacije sa nadležnima. Smatramo da je škola plivanja vrlo korisna za naše osnovce i nadamo se boljoj epidemiološkoj situaciji - naveo je ministar Krivić.

Direktor Peštek naglasio je da se u objektu JP Olimpijski bazen Otoka provode pojačane mjere dezinfekcije uz provođenje i poštivanje svih ostalih higijensko-epidemioloških mjera i naredbi kriznih štabova.

Istakao je da neće biti prepreka da se škola plivanja realizuje kao svih prethodnih godina, a  osnovcima je obećao ugodan boravak u bazenu i usvojene nove tehnike plivanja.

Za realizaciju škole plivanja u ovoj školskoj godini Ministarstvo će uplatiti 70.000 KM na račun ovog preduzeća, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo