0°C
Mostar 4°C
Tuzla -1°C
Banja Luka 0°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

20.10.2020 / 11:18 BiH - MIZ Mostar

Serijal video poruka o važnosti slijeđenja Muhammeda a.s.

Serijal video poruka o važnosti slijeđenja Muhammeda a.s.
Foto: FENA

Povodom nastupanja mjeseca u kojem se obilježavanja rođenja Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., Medžlis Islamske zajednice Mostar pripremio je kratak serijal poruka koje će producirati putem društvenih mreža.

Serijal pod nazivom "Sunnet Muhammeda, s.a.v.s., u našoj svakodnevnici" sadrži 22 kratke poruke u kojima o važnosti slijeđenja Muhameda a.s. i primjeni suneta u aktuelnom vremenu govore imami Medžlisa Mostar i profesori i profesorice Karađoz-begove medrese, izvijestio je Medžlis Islamske zajednice Mostar.

Kako su istakli, u serijalu su obrađene teme: Iskušenje, Alkohol, Svađa, razdor i izmirenje, Edeb, učtivost, pristojnost i uljudnost, Odnos prema roditeljima, Čast i dostojanstvo muslimana, Siromasi i siročad, Emanet i obećanje, Prijateljstvo u islamu, Učenje Kur’ana, Lijepa narav, lijep odnos prema drugima, Ishrana, Praštanje i Allahova milost, Odnos prema djeci – briga, pažnja, obrazovanje, odgoj, Odnos prema životnoj sredini, Odnos prema džamiji i džematu, Upućivanje na dobro i odvraćanje od zla, Božiji Poslanici, Brak, Bolest i liječenje, te Rad i privređivanje.

Serijal će biti prikazan i u programu Televizije BIR, navode iz MIZ-a Mostar.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo