9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

19.10.2020 / 13:53 Ostali sportovi - 46 medalja

Taekwondoisti Novog Grada najbolji na državnom prvenstvu u Zenici

Taekwondoisti Novog Grada najbolji na državnom prvenstvu u Zenici
Foto: Taekwondo klub Novi Grad

Taekwondoisti sarajevskog kluba Novi Grad, nastupajući na prvenstvu BiH u zeničkoj Areni, osvojili su 20 zlatnih, osam srebrenih i 18 bronzanih medalja.

Novi Grad je predstavljala selekcija kluba od 47 takmičara i sedam trenera na čelu sa proslavljenim trenerom nacionalnog tima Harisom Husićem, a slavila je ubjedljivo sa 273 ostvarena boda i odnijela pobjednički pehar Državnog prvenstva.

Zlatne medalje za sarajevski Novi Grad su osvojili, Katarina Kraišnik, Edna Abaspahić, Nedžad Husić, Jusuf Ali Rašidagić, Sadmir Habibović i Emir Kaljanac u konkurenciji seniora, Džejla Makaš, Amar Hadžagić, Timur Subašić, Muhamed Đonko i Hamza Bahtanović u konkurenciji juniora, Ejla Makaš, Ivana Karišnik i Benjamin Husić u konkurenciji kadeta, Esma Bahtanović, Laura Kujačić, Hena Melez, Tarik Sutrović i Emin Demić u konkurenciji mlađih kadeta i Adnan Ribić u konkurenciji poomsae.

Srebrene medalje su osvojili Ajna Makaš, Adna Borić i David Marušić u konkurenciji seniora, Eman Sarić u konkurenciji juniora, Džejna Hamzić, Ahmed Hadžimurati i Eman Čavalić u konkurenciji kadeta i Hatidža Alijagić u konkurenciji mlađih kadeta.

Bronzane medalje osvojili su Arman Dubravac i Ibrahim Đonko u konkurenciji seniora, Iman Turković, Ahmed Smajović, i Malik Bektaš u konkurenciji juniora, Hena Kudra, Arman Halilović, Anur Kujović i Ali Šurković u konkurenciji kadeta, Esma Perišić, Lamija Močević, Mustafa Kubat i Ajdin Smajović u konkurenciji mlađih kadeta.

- Ponovljeni uspjeh naših takmičara, već dugi niz godina zaredom, je samo dokaz da smo usavršili naš plan i program i odredili sebi pravac djelovanja koji vodi samo jednom cilju, medalji sa Olimpijskih igara. Vjerujemo da će sav naš trud, svi naši uspjesi i konstantna edukacija doprinijeti našem konačnom, zajedničkom cilju – Izjavio je Haris Husić, trener kluba i nacionalne seniorske selekcije BiH.

Za najbolje takmičare prvenstva su proglašeni Katarina Kraišnik u ženskoj konkurenciji senioriki, Jusuf Ali Rašidagić u muškoj konkurenciji seniora, Timur Subašić u konkurenciji juniora, Ivana Kraišnik u konkurenciji kadetkinja i Laura Kujačić u konkurenciji mlađih kadetkinja, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad.

Na takmičenju je učestvovalo više od 350 takmičara iz 38 klubova sa područja  BiH.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo