8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

18.10.2020 / 23:42 Fudbal - Serie A

Džeko sa dva gola vodio Romu do pobjede

Džeko sa dva gola vodio Romu do pobjede
Foto: Vijesti.ba

Fudbaleri Rome savladali su Benevento sa 5:2 na Olimpicu u okviru 4. kola Serije A, a Edin Džeko je postigao prva dva pogotka za Vučicu u sezoni.

Ipak, meč nije dobro počeo za domaće. Caprari je u 5. minuti doveo Vještice u iznenađujuće vodstvo, ali je Vučica uspjela poravnati golom Pedra Rodrigueza u 31. minuti.

Roma je povela sa 2:1 već u 35. minuti, a svoj prvi gol u novoj sezoni postigao je Edin Džeko. Bila je to akcija u tri poteza koja je počela od golmana Mirantea koji je pronašao Mkhitaryana, a Armenac je na drugoj stativi proigrao našeg napadača kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

I drugi dio počeo je šokantno za Vučicu jer je Lapadula u 55. minuti poravnao na 2:2. Prethodno je Mirante odbranio udarac sa penala italijanskom napadaču, ali je Lapadula natrčao na odbijenu loptu i pospremio je u mrežu.

Ipak, u 67. minuti nakon sumnjivog penala Veretout je ponovo vratio prednost Romi, a na 4:2 povisio je Džeko drugim golom u 78. minuti.

Rimljani su istrčali brzu kontru, a našem napadaču nije bilo teško da pogodi iz blizine nakon nove asistencije Mkhitaryana.

Konačnih 5:2 postavio je Carles Perez nakon sjajnog solo prodora u 89. minuti.

Zanimljivo, ovo je bio 80. gol Edina Džeke u Seriji A, te ukupno 108. u dresu Rome u svim takmičenjima. Dijamant je na četvrtom mjestu vječne liste strijelaca rimskog kluba, a uskoro bi mogao dostići trećeplasiranog Amedea Amadeia koji je postigao 111 golova za Romu.

Ispred su još Roberto Pruzzo sa 138 golova i nedostižni Francesco Totti sa 307 pogodaka.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo