11°C
Mostar 13°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 12°C

17.10.2020 / 20:00 Fudbal - Velika pobjeda Rossonera

Ibrahimović s dva gola srušio Inter u derbiju

Ibrahimović s dva gola srušio Inter u derbiju
Foto: Twitter
Milan i Inter odigrali su derbi 4. kola Serie A na stadionu Giuseppe Meazza, a ekipa Milana bila je u ulozi gosta kod ekipe Intera.

Zlatan Ibrahimović pobrinuo se da gostujuća ekipa dođe do pobjede pa je Milan tako slavio 2:1, a oba pogotka postigao je sjajni Šveđanin koji nezaustavljivo zabija i u 39. godini života, prenosi Index.

Prvi pogodak Ibrahimović je zabio u 13. minuti nakon penala koji je sam i iznudio. Pucao je penal, Handanović ga je pročitao i odbranio mu udarac, ali je Ibrahimović pokupio odbijenu loptu i ipak zabio.

Drugi pogodak je zabio u 16. minuti nakon što su igrači Milana oteli loptu igračima Intera na rubu svog šesnaesterca i pokrenuli kontranapad. Saelemaekers se fintom oslobodio svoje pratnje i povukao kontru i odigrao je u sredinu odakle je lopta odmah došla do Rafaela Leaa na krilu. Leao je probio desnu stranu Interove obrane i ubacio prekrasnu loptu prema Ibrahimoviću koji je cijelu akciju pratio od začetka. Ibrahimović je dočekao loptu i mirno matirao golmana Intera za 2:0.

Inter se vratio u igru u 29. minuti kada je Perišić pronašao Lukakua, a ovaj pogodio za 2:1.

Dosta polemike izazvala je situacija petnaestak minuta prije kraja kada je najprije dosuđen penal za Inter zbog kontakta Lukakua i Donnarumme, no na kraju je dosuđen ofsajd.

Inter je uzaludno pokušavao da se spasi poraza, Milan je uspio izdržati i zasluženo ostvariti četvrtu uzastopnu pobjedu i sa 12 bodova je lider na tabeli.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo