19°C
Mostar 24°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

17.10.2020 / 20:00 Ekonomija - Vlasnik Violete

Ćorluka investira u Baškoj Vodi, pravi luksuzni resort

Ćorluka investira u Baškoj Vodi, pravi luksuzni resort
Petar Ćorluka / Cropix
Petar Ćorluka, vlasnik tvrtke "Violeta", postao je novi vlasnik turističkog naselja "Urania" u Baškoj Vodi.

Nakon što je kupio hotel "Hrvatsku", uspješni poduzetnik iz Gruda potvrdio je ozbiljnost svojih namjera oko turističkih investicija potpisavši predugovor s Hotelima Baška Voda, a 15. listopada očekuje se preuzimanje i potpisivanje konačnog kupoprodajnog ugovora.

Potvrdio nam je to Jakša Medić, direktor Hotela Baška Voda, koji kaže kako je to izuzetno značajan događaj za cijelu destinaciju.

- S hotelom "Hrvatska" radi se o fantastičnom turističkom kompleksu koji ima perspektivu postati visokokvalitetni hotelski resort. Petar Ćorluka pokazao je da teži izvrsnosti i u BiH i u Zagrebu, a ovakav investitor jamči jedan temelj za kvalitetni turizam u Baškoj Vodi – kazao je Medić.

Hoteli Baška Voda su, inače, gotovo do finiša bili doveli projekt preuređenja bungalova u family resort s 4 zvjezdice, no moguće je da Ćorluka neće ići na ovakvo rješenje jer je u neposrednoj blizini hotel "Hrvatska".

Turističko naselje je smješteno na južnoj strani Baške Vode, u borovoj šumi tik uz plažu. Ćorluka je zainteresiran i za gradnju hotela s 5 zvjezdica u Makarskoj, na Biloševcu, no ovaj je projekt za sada na čekanju, a prvi korak bilo je usvajanje urbanističkog plana.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo