4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

17.10.2020 / 17:34 Regija - Hrvatska

Objavljen snimak napada na Markovom trgu u Zagrebu

Objavljen snimak napada na Markovom trgu u Zagrebu
Foto: Screenshot
Završila je konferencija za medije na kojoj su se medijima i građanima obratili glavni ravnatelj policije Nikola Milina te županijski državni odvjetnik iz ŽDO-a Zagreb Jurica Ilić. Na početku press konferencije objavili su snimku napada koji se u ponedjeljak ujutro dogodio na Markovom trgu.

Pogledajte snimku napada



Na snimci se vidi kako napadač prelazi cestu i hoda pored zgrade vlade te kad dolazi do zgrade vadi pušku i počinje pucati. Vidi se da mu netko uzvraća pa tada bježi.

Zatim se vraća i opet puca pa se opet daje u bijeg.

Glavni ravnatelj policije kazao je da se radi o pokušaju tri teška ubojstva policijskih službenika koji su bili na osiguranju vlade i sabora, prenosi Index.hr.

"Bilo je puno špekulacija o samom osiguranju. Podigli smo mjere osiguranja, bile su špekulacije o neodgovarajućem sustavu, no iz reakcija policijskih službenika koji su odbili napad počinitelja vrlo se jasno vidi da sustav koji je dotad bio je funkcionalan. Pohvalio bih reakciju, vidi se ugroza tri policijska službenika i ugroza drugih osoba.

Napadač je, kao što se vidi iz snimke, ispucao određenu količinu streljiva i imao je reakciju nakon što je vidio, ali je kao što vidite se vratio bočno i tamo je išao zamijeniti dodatno u pokretu okvir tako da je još dodatno ispalio jedan dio streljiva, nakon reakcije policijskog službenika odustaje, odnosno odbijen je daljnji napad."

Milina je kazao kako su snimku objavili jer se u javnosti pojavljuju različite interpretacije. "To je jedan događaj koji ima ogroman interes medija i javnosti, pojavljuju se i iskrivljene informacije u medijima o tome što se dogodilo. Većina osoba je mislila da je napadnut samo jedan policijski službenik. Iz snimke se vidi da to nije izdvojeni napad na policijskog službenika", rekao je Milina dodajući da napad ima modalitet i obilježja terorizma.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo