9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 7°C

17.10.2020 / 16:52 Fudbal - Premijer liga BiH

Željezničar na krilima Lendrića slavio u gostima kod Olimpika

Željezničar na krilima Lendrića slavio u gostima kod Olimpika
Foto: fkz.ba
Željezničar je s trijumfom od 0:3 došao do tri boda u “malom” gradskom derbiju na Otoci, odigranom u sklopu 11. kola Premijer lige BiH.

No, daleko od toga da su stvari odvijale glatko za Plave kako sugeriše konačni rezultat.

U uvodnim minutama Željini igrači su vršili pritisak, ali Olimpik se brzo oslobodio početnog presinga i igra se uglavnom odvijala na sredini terena. Nije se mnogo toga uzbudljivog dešavalo do 38. minute, kada jedinu pristojniju priliku u 38. minuti, nakon kornera, koristi Ivan Lendrić i glavom poentira za vodstvo starijeg sarajevskog kluba.

To je ujedno bio skor na poluvremenu, da bi početkom drugog dijela Olimpik otvorenijeg garda krenuo po izjednačenja. No, solidne šanse nisu iskoristili Šišić i Milanović, a kazna je domaće za promašaje stigla u 71. minuti.

Egzekutor je ponovo bio Lendrić, koji je istrčao pred Hadžića, zaobišao vratara Olimpika i proslijedio loptu u mrežu za 0:2.

Nakon toga ritam meča je potpuno pao, ali rezervista Štilić se ipak upisao u listu strijelaca pet minuta prije kraja. Došao je do lopte na sredini terena, “promiješao” odbranu domaćih i rutinski savladao Hadžića za konačnih 0:3.

Željezničar je došao do nova tri boda, agonija Olimpika s novim porazom se nastavila.

Olimpik – Željezničar 0:3 (Lendrić 38’ i 71’, Štilić 85’)



(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo