-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

17.10.2020 / 14:38 Kultura - NV Galerija

Izložba slika 'Covid-19' u Širokom Brijegu

Izložba slika 'Covid-19' u Širokom Brijegu
Foto: FENA

Izložba slika "Covid - 19" širokobriješke akademske slikarice Karoline Marušić bit će otvorena u utorak, 20. listopada u NV galeriji u Širokom Brijegu.

Autorica inspiraciju pronalazi u prvom mjesecu izolacije za vrijeme koronavirusa, a prilikom slikanja poigrava se alarmantnim vatrenim tonovima, pa crtežom izvlači glavne likove u prvi plan.

Slike se rađene na platnu, ljepenkama te komadima drveta, a za svoje radove autorica se koristila kombiniranim tehnikama.

Radovi su izlagani na online izložbama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Bugarskoj, Italiji Španjolskoj i drugim zemljama.

Akademska grafičarka i profesorica Likovne kulture Ivana Galić Šantić kazala je kako ciklus radova odiše energijom, strašću, životnom snagom i voljom.

- Svaki rad vrišti bojom straha, upozorenja, alarmantnim vatrenim tonovima u ratu s nijansama tame, dok crtežom izvlači glavne likove u prednji plan. Većinom kompozicijski smješteni u male formate daju promatraču osjećaj skučenosti, psihodelije i težine koja je zasjela na dušu svakog portreta, akta, ljudskih prikaza i trenutne situacije - kazala je o izložbi Galić-Šantić.

Karolina Marušić rođena je 1965. u Mostaru, a živi u Širokom Brijegu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, smjer slikarstvo, u klasi prof. dr. art Dragane Nuić Vučković. Član je udruge likovnih umjetnika EN FACE, DHLU u FBIH i ULU BiH, a dobitnica je i više nagrada.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo