11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

16.10.2020 / 22:10 Fudbal - Meč 11. kola

Velež razbio Slobodu i probio se na četvrto mjesto PL BiH

Velež razbio Slobodu i probio se na četvrto mjesto PL BiH
Foto: SCsport / Vijesti.ba
U 11. kolu Premijer lige, Velež je kao domaćin na stadionu Rođeni pobijedio Slobodu sa 3:0.

Mostarci su se tako vratili na pobjedničke staze nakon neugodnog poraza od Borca u prošlom kolu (2:0), dok Sloboda nije imala konkretne prilike da ugrozi gol Veleža.

Prvih 45 minuta nije donijelo naročito dobar fudbal. Prilika gotovo da nije bilo, a Rođeni su poveli u 11. minuti.

Mulić je sjajno šutirao sa 20 metara iskosa i pogodio je malu mrežu. Prethodno su Tuzlaci reklamirali prekršaj nad Amarom Beganovićem, ali sudija Jelić se nije oglasio.

U nastavku se igralo uglavnom na sredini terena, a u 37. minuti Mulić je imao dobru priliku, ali je oklijevao u kaznenom prostoru i izblokiran je.

Na drugoj strani, Beganović je prijetio udarcem iz daljine u 41. minuti, ali Bobić je uz manje poteškoće ukrotio loptu i to je bilo sve u prvom dijelu.

Sloboda je drugo poluvrijeme počela angažovanije. U 53. minuti Mujagić je pao u šesnaestercu, Tuzlaci su tražili penal, ali sudija Jelić ništa nije pokazao. Ipak, u periodu bolje igre gostiju Velež je riješio pitanje pobjednika.

Prvo je u 57. minuti Vehabović sjajno šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali Golubović je sjajno odbranio. Već u narednoj akciji ipak je bilo 2:0. Nakon što se lopta odbila, Anđuđić je fenomenalno šutirao ljevicom iz prve iskosa sa 15 metara i lopta je završila u mreži za 2:0.

Gosti su nakon toga pokušali izmjenama promijeniti tok igre, ali u tome nisu uspjeli. Umjesto toga, Radovac je u 83. minuti postigao i treći gol za Velež. Veznjak Rođenih je lijepo i precizno šutirao sa 16 metara i matirao je Golubovića za konačnih 3:0.

Velež – Sloboda 3:0 (Mulić 11’, Anđušić 58’, Radovac 83’)

Stadion: Rođeni. Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg). Žuti kartoni: Radovac, Ćivić, Radović (Velež); Uzelac (Sloboda).

Velež: Bobić, Radović, Bihorac, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Anđušić (od 59. Osmić), Vehabović (od 59. Ovčina), Ćivić (od 80. Zvonić), Radovac (od 86. Alagić), Mulić (od 80. Čatić).

Sloboda: Golubović, Jusić, Uzelac, A. Beganović, Husejinović, Dž.Beganović, Tomašević, Predragović (od 76. Ristić), Pezer (od 75. Kadrić), Maksimović (od 62. Osmić), Mujagić (od 66. Alić).

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo