17°C
Mostar 16°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

16.10.2020 / 19:21 Politika - Lider SBB-a

Radončić: Sprema se falsificiranje izborne volje

Radončić: Sprema se falsificiranje izborne volje
Fahrudin Radončić / Vijesti.ba
Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, povodom početka izborne kampanje je inovativnom fotografijom i popratnim tekstom na Instagramu upozorio na opasnost od izborne krađe.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Prvi dan izborne kampanje izaziva dvojako osjećanje. Prvo bi trebalo biti osjećanje da se bliži izborni dan, kao praznik demokratije, kada birači svojom neupitnom voljom određuju sudbinu lokalnih politika i političara.

Ali dosadašnje iskustvo brutalnih izbornih krađa, kada se voljom bahatih višedecenijskih lopuža mrtvi “bude” da glasaju, poništavaju stotine hiljada ispravnih glasova, obavještajna služba aktivno sudjeluje u krađi, kada se mijenja više hiljada neovisnih članova biračkih odbora i na njihova mjesta istu predizbornu noć postavljaju stranački aktivisti (a CIK neodgovorno sve to prešuti), ponovo dokazuje da se sprema falsificiranje izborne volje građana.

Najnovija afera, s više desetina hiljada izmišljenih glasača iz inozemstva, dokaz je kontinuiteta koji od Bosne i Hercegovine čini državu višedecenijske totalitarne izborne krađe i poništavanja volje glasača.

Razlika između nas i Bjelorusije je samo u tome što je naš Lukašenko, poput Frankenštajna, sastavljen od nekoliko totalitarista i njihovih (para)državnih struktura.

I, dodatno, međunarodna zajednica ovdje nema isti kriterij sankcija naših diktatora i njihovih izbornih krađa.

Predstojeće izbore, ipak, vidim kao zadnji lopovluk koji će im, baš zbog drugačijeg odnosa međunarodne zajednice i građana, ovoga puta biti samo Pirova pobjeda i početak neminovnog kraja trodecenijskog jalovog vladanja i sveukupnog zaostatka u cjelini.

Da bi se to dogodilo, pozivam sve glasače da, nezavisno od političke opcije, obavezno izađu na glasanje, obave građansku dužnost i sve nepravilnosti prijave policiji, međunarodnim posmatračima i nadležnim tužilaštvima.

CIK je, nažalost, zbog nelegalnog načina izbora njenih članova iz stranačkih kabineta SDA, SDS-a i DF-a, izgubljena teritorija za liderstvo u poštenim izborima.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

NAŠ LUKAŠENKO JE SASTAVLJEN IZ VIŠE DIJELOVA Prvi dan izborne kampanje izaziva dvojako osjećanje. Prvo bi trebalo biti osjećanje da se bliži izborni dan, kao praznik demokratije, kada birači svojom neupitnom voljom određuju sudbinu lokalnih politika i političara. Ali dosadašnje iskustvo brutalnih izbornih krađa, kada se voljom bahatih višedecenijskih lopuža mrtvi “bude” da glasaju, poništavaju stotine hiljada ispravnih glasova, obavještajna služba aktivno sudjeluje u krađi, kada se mijenja više hiljada neovisnih članova biračkih odbora i na njihova mjesta istu predizbornu noć postavljaju stranački aktivisti (a CIK neodgovorno sve to prešuti), ponovo dokazuje da se sprema falsificiranje izborne volje građana. Najnovija afera, s više desetina hiljada izmišljenih glasača iz inozemstva, dokaz je kontinuiteta koji od Bosne i Hercegovine čini državu višedecenijske totalitarne izborne krađe i poništavanja volje glasača. Razlika između nas i Bjelorusije je samo u tome što je naš Lukašenko, poput Frankenštajna, sastavljen od nekoliko totalitarista i njihovih (para)državnih struktura. I, dodatno, međunarodna zajednica ovdje nema isti kriterij sankcija naših diktatora i njihovih izbornih krađa. Predstojeće izbore, ipak, vidim kao zadnji lopovluk koji će im, baš zbog drugačijeg odnosa međunarodne zajednice i građana, ovoga puta biti samo Pirova pobjeda i početak neminovnog kraja trodecenijskog jalovog vladanja i sveukupnog zaostatka bh. države i društva. Da bi se to dogodilo, pozivam sve glasače da, nezavisno od političke opcije, obavezno izađu na glasanje, obave građansku dužnost i sve nepravilnosti prijave policiji, međunarodnim posmatračima i nadležnim tužilaštvima. CIK je, nažalost, zbog nelegalnog načina izbora njenih članova iz stranačkih kabineta SDA, SDS-a i DF-a, izgubljena teritorija za liderstvo u poštenim izborima.

Objavu dijeli Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) Lis 16, 2020 u 8:55 PDT(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo