0°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

16.10.2020 / 15:46 Politika - Lider SNSD-a

Dodik: Radujem se dolasku Lavrova, NATO nije opcija

Dodik: Radujem se dolasku Lavrova, NATO nije opcija
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Odnos Srba, Srbije, Republike Srpske sa Rusijom ostaje dobar i korektan, poručuje u intervjuu za Novisti lider SNSD-a Milorad Dodik.

On navodi da je Rusija faktor koji je za mir i stabilnost u regionu.

- Rusija je za Dejtonski sporazum. Približavanje Beograda i Vašingtona i razgovori su dobri, i to nema veze sa NATO. Pogotovo nema veze sa BiH. NATO nije opcija za RS i tu se priča završava.  Pojedinci izvlače priče da sam ruski čovek i slično. Ja sam čovek Republike Srpske i Srbije i nikoga više, kaže Dodik i dodaje:

- Moram ovde reći da se veoma radujem dolasku ministra Sergeja Lavrova u posetu BiH. Imaću priliku da ga ugostim u Istočnom Sarajevu i to je veoma važno. Čak mi je važnije što će Lavrov doći u Istočno Sarajevo nego u Sarajevo. I rukovodstvo Srpske će imati sastanak sa njim.

Dodik je komentirao i predstojeće izbore u Americi, te poručio kako navija za Trumpa.

- Ja navijam da Tramp pobedi! Ako pobjedi Bajden, idemo dalje. Mislim da mu treba reći da je posljednjih dvadeset godina negativan prema Srbima i ne treba se toga stidjeti. To se i očekuje od nas političara. Nažalost, ako pobjedi, moraćemo da istrpimo i Bajdenov mandat. Istrpećemo, i to nije kraj svijeta, kaže Dodik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo