-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C

16.10.2020 / 14:48 Politika - Lokalni izbori

Dodik: Zabraniti glasanje poštom

Dodik: Zabraniti glasanje poštom
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, poručio je da glasanje putem pošte iz inostranstva treba ukinuti, te je pozvao CIK da to uradi. On je rekao da se jedino na takav način može obezbijediti čistoća izbornog procesa.

"SNSD trebaju čisti izborni uslovi. Pozivam CIK, bez obzira što ih ne priznajemo da su legitimno izabrani, ovo glasanje putem pošte treba ukinuti. Tako se može obezbijediti čistoća izbornog procesa. Svima treba zabraniti da glasaju poštom, nego da se glasa u institucijama, ambasadama, konzulatima", izjavio je.

Tako će se, tvrdi Dodik, riješiti i trakavica koja traje mjesecima nakon izbora "ko je koga prevario".

"Javna je tajna da ljudi idu i nude novac za glasove. Posnimaju lične karte, stave adrese, pokupe listiće i sami glasaju. To prodaju. Prestanite s tim", izjavio je Dodik u Istočnom Sarajevu.

SNSD je navikao na pobjede, rekao je Dodik, dodavši da je period od 20 godina dokaz pobjeda ove stranke.

"Naše pobjede nisu bile na bazi obećanja, nego na bazi sagledavanja inventure onoga što smo mi uradili. Mi smo ponosni na ono što ostavljamo iza sebe", rekao je lider SNSD-a.

Dodik je rekao da su planovi ove stranke veliki, ne samo sa Istočno Sarajevo, odakle je SNSD započeo kampanju za lokalne izbore 2020. godine, nego za cijelu Republiku Srpsku.

"Pogledajte mlade iza mene, SNSD želi da animira mlade ljude i prepusti im vođenje. Od 63 opštine, 35 su mlađi kandidati od 35 godina. To govori da je došlo vrijeme za smjenu generacija, to želimo učiniti na ozbiljan način. To je ovdje najlakše primijetiti", izjavio je.

SNSD je opredijeljen za mir, stabilnost, da su opštine integrisane sa RS, te žele saradnju sa Srbijom, EU, Rusijim, Kino, SAD-om - a Dodik je rekao da su sposobni to da urade.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo