17°C
Mostar 16°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

13.10.2020 / 15:03 Fudbal - Kasumović šuti

Zenica nakon Čelika izgubila i reprezentaciju BiH

Zenica nakon Čelika izgubila i reprezentaciju BiH
Foto: Vijesti.ba
Nogometni savez BiH uputio je pismo 12. oktobra gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću kao reakciju na dešavanja na stadionu Bilino Polje tokom utakmice Bosne i Hercegovine i Nizozemske.

- Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je vama neprilično i navesti u pisanoj formi. Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom „dirigenta“ koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priliku“, navodi se u pismu koje potpisuje u ime Nogometnog saveza BiH generalni sekretar Adnan Džemidžić.

U pismu se navodi da će gradonačelnik Kasumović bosanskohercegovačkoj javnosti, kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto državna reprezentacija neće više igrati u Zenici.

- Kako ćete objasniti građanima Zenice da je onaj Savez kojeg tjeraju iz vašeg grada napravio višemilionsku investiciju na Crkvičkom brdu, uzimajući zapuštenu deponiju prije desetak godina pretvorivši je u nacionalni trening kamp, a da to nije neprijatelj grada kako poručuje „tribina“. Kako ćete objasniti Vašim sugrađanima da je Savez kojeg tjeraju isti onaj koji je investirao ogromna sredstva u renoviranje, održavanje funkcionalnog, gradskog stadiona „Bilino Polje“ na kojem kontinuirano održava trenažni proces i odigrava zvanične utakmice NK „Čelik“. Ne znamo kako, ali ćete morati bosanskohercegovačkoj javnosti, kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto naša državna reprezentacija neće više igrati u Zenici, kaže se između ostalog u pismu.

Za kraj, Savez je još jednom potvrdio da Zmajevi više neće igrati u Zenici.

- Jasno i glasno kažemo - reprezentacija Bosne i Hercegovine neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu Bilino Polje dok god budemo 'dežurni krivci' za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice", stoji u pismu kojeg je u ime Nogometnog saveza BiH potpisao generalni sekretar Adnan Džemidžić.
Ovim povodom u srijedu će gradonačelnik Zenice održati press konferenciju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo